12. august 2023 - Russland -Ukraina News (2024)

15 innlegg

Sorter etter

1 time for 52 min siden

Dagens dekning av krigen i Ukraina gjøres for dagen.Følgde siste Ukraina -nyheteneeller les gjennom oppdateringene nedenfor.

2 timer for 44 minutter siden

Russland har begynt å produsere sin egen versjon av Irans Shahed Drones, sier forskere

Fra CNNs Victoria Butenko i Kyiv og Mariya Knight

August 12, 2023 - Russia-Ukraine news (1)

En Storbritannia-basert organisasjon som undersøker våpenkomponenter sier at det har oppdaget russisk innsats for å produsere sin egen innenlandske versjon av IransShahed Series -droner.

Conflict Armament Research (CAR) har tidligere dokumentert droner i Ukraina som er merket med det russiske ordet for Geranium, "Geran," ved å antyde ved første øyekast at de er av russisk opprinnelse.Forskningssenteret hadde sagt at de ubemannede luftkjøretøyene, eller UAV-er, var alle iranskproduserte Shahed-131 og Shahed-136 modeller.

Men da biletterforskere fikk hendene på de fysiske restene av to Geran-2 russiske droner som ble brukt i Ukraina forrige måned, viste en detaljert analyse at Russland "har begynt å produsere og felt sin egen innenlandske versjon av Shahed-136," forskningssenteretsa.

Etterforskere sa at "store forskjeller i flyskrogkonstruksjonen og i de interne enhetene, inkludert for navigasjon" viste at de to UAV-ene ble produsert i Russland i stedet for Iran.

Forskerne beskrev utviklingen som et vendepunkt i Moskvas evne til å utvide sintung bruk av de ubemannede våpnene.

Nesten et år etter den første bruken av iransk produserte UAV-er i Ukraina, markerer bevis for at den russiske føderasjonen har begynt, Skrev etterforskerne.

Russland “har nå mer enn en vei til å fortsatt kunne opprettholde sine nåværende angrepsmønstre” i Ukraina, lagt bilen til.

Forskerne sa at Russland “har destillert prinsippene i Shahed -serien UAV, mens de forenklet funksjonen ved å kombinere nye løsninger” og sannsynligvis vil kunne produsere nye UAV -er ganske raskt.

Om Shahed Drones:Russland har først og fremstbrukte de iranskproduserte droneneÅ angripe kritisk ukrainsk infrastruktur og strekke Ukrainas luftforsvar, ifølge amerikanske etterretningsfunksjonærer.

Teheran på sin side har fattet nektet å skaffe dronene til Russland under krigen.

Tidligere i år, aSeparat rapport med bilavslørte at Iran drev dronene med stjålet vestlig teknologi.

3 timer for 50 min siden

Ukrainas militære rapporterer "delvis suksess" nær hardkjempet frontlinje i sør

Fra CNNs Olga Voitovych i Kiev og Mariya Knight i Atlanta

Ukraina hevdet "delvis suksess" nær landsbyen Robotyne langs den sørlige Zaporizhzhia -fronten etter uker med kamp i området, da Russland fortsetter offensiv innsats nær Kupiansk i den nordøstlige Kharkiv -regionen som grenser til Russland.

Ukrainas kjøretur for å skyve ned til Azovs hav og gjennom til Melitopol- og Berdiansk -områdene fortsetter, med heftige kamp langs frontlinjene i den sørlige retningen, sier tjenestemenn.

På fredag viste sosiale medier og bilder at ukrainske tropper hadde hattkom inn i robotyne- Et sted som har sett tunge kamper i flere uker.I følge Institute for the Study of War, til og med marginale gevinster av Ukraina i dette områdeter viktige.

I Donetsk-regionen:I mellomtiden gjorde russere "mislykkede forsøk" på å gjenvinne tapt bakken nær landsbyen Urozhaine i den østlige Donetsk -regionen, sa det ukrainske militærets generalstab.Torsdag hevdet Ukraina også "delvis suksess" med å få stillinger i området i nærheten av den nylig tilbaketrukne landsbyenStariamior.

Russiske styrker prøver å "eskalere og overta initiativet" i øst i et forsøk på å "trekke" ukrainske tropper fra andre områder av frontlinjene, ifølge en regional militær tjenestemann.

I Kharkiv -regionen:I Lyman-Kupiansk-retningen i den nordøstlige Kharkiv-regionen, "Fienden prøver å eskalere og overta initiativet i denne retningen og angripe våre posisjoner," sa Serhii Cherevatyi, nestleder for strategisk kommunikasjon for den østlige militære gruppen.

Russiske styrker forsøkte offensiver nær Kupiansk, som ble frastøtt i en rekke bosetninger i området, ifølge den daglige oppdateringen fra generalstaben.

Med det kommende jubileet for UkrainasSeptember 2022 Lynet offensiv, Sa Cherevatyi på nasjonal TV lørdag at russiske styrker er ute etter å oppnå gevinster der og "ønsker å trekke styrkene våre og ressursene vekk fra Bakhmut -området for enhver pris."Ukraina har styrket sine defensive posisjoner siden i fjor høst, ifølge talspersonen.

Huske:ENObligatorisk evakueringble beordret til Kupiansk og områdene rundt da Russland intensiverte avskallingen av området og hevdet å ha fanget noen ukrainske stillinger nær den nordøstlige byen som ligger nær den russiske grensen. Kupiansk falt til Moskvas styrker i løpet av den første uken etter invasjonen i februar i fjor, men ble deretter tatt tilbake i september i fjor.

5 timer for 18 min siden

Russland sier at det avskjærte en ukrainsk drone over grenseområdet Belgorod

Fra CNNs Mariya Knight

Russiske forsvar avskjærte en ukrainsk drone over den vestlige grenseområdet Belgorod lørdag, opplyser Russlands forsvarsdepartement.

Forsøket på angrepet skjedde rundt klokken 17:30.lokal tid (10:30 ET), men det var "foliert", sa departementetI et innlegg på Telegram.Ingenting ble skadet i hendelsen, og ingen ble såret eller drept, la stillingen til.

Forsvarsdepartementet kalte ikke et potensielt mål for angrepet, og sa ganske enkelt at det var et angrep på "fasiliteter på den russiske føderasjonens territorium."

Noe bakgrunn:Ukrainsk drone streiker i Russland har blitt enstadig mer vanligav krigen, med Kyivadvarsel om at mer vil komme.

Astring av dronestreik har pepret russiske byer, inkludert hovedstaden i Moskva, gjennom sommeren.Belgorod og andre vestlige grenseområder er også hyppige mål.

CNNs Rob Picheta bidro til denne rapporten.

5 timer for 54 min siden

Analyse: Europeiske ledere ønsket Kina velkommen under fredssamtalene i Ukraina, men er fortsatt på vakt mot Beijings bånd med Moskva

Analyse fra CNNs Luke McGee

August 12, 2023 - Russia-Ukraine news (2)

Europeiske tjenestemenn tok litt liten trøst da Kina deltok på et toppmøte iJeddah, Saudi -Arabia, forrige helg.Møtet hadde som mål å finne en fredelig løsning på konflikten i Ukraina.

Mens Beijing ikke kom fra sin uttalte posisjon av habilitet, var Kinas bare tilstedeværelse på et møte somRusslandsier at det ikke ble invitert, har noen kilder hevder, sendt en melding til det internasjonale samfunnet om at det ikke er villig til å velge Russlands side mot Vesten.

Det kan være en veldig liten seier, men i den diplomatiske verdenen av null-sum-spill er den russiske presidenten Vladimir Putin ikke akkurat det han vil ha noe å feire.

"Vi forventet aldri at Kina skulle flytte fullt ut til den vestlige posisjonen, men å støtte dette møtet vil være en stor skuffelse for Russland," sa en senior EU -tjenestemann til CNN.

"Fra vårt synspunkt er Kina synlig engasjerende med Vesten, snakker med ukrainerne og skyver tilbake til Russland.Vi ønsker det virkelig velkommen, ”sa tjenestemannen.Flere europeiske kilder har gjentatt dette synet.

Selv om Kinas engasjement med det internasjonale samfunnet kan være et slag for Russland, blir det fortsatt sett på med mistanke fra vestlige allierte, ikke minst på grunn av de fortsatte økonomiske, diplomatiske og sikkerhetsbåndene landene deler.

Les hele historienher.

7 timer for 38 min siden

Ukraina åpner registrering for handelsskip for å seile midlertidige korridorer i Svartehavet

Fra CNNs Olya Voitovych og Jessie Gretener

Ukraina åpnet registrering lørdag for at handelsskip skulle seile gjennomMidlertidige korridorer i Svartehavet, ifølge den ukrainske marinen.

"Registrering er nå åpen, og koordinatoren fungerer allerede," sa en talsperson fra den ukrainske marinen, Dmytro Pletenchuk, på nasjonal TV lørdag.

De midlertidige rutene har som mål å overvinne den globale matsikkerhetskrisen, sa Pletenchuk.Han la til at det vil tillate redere og selskaper å "endelig ta tilbake sine handelsskip som er i humanitær fangenskap på grunn av de konstante truslene fra russere til sjøs."

Pletenchuk sa at skipseiere og kapteiner har blitt advart om den eksisterende faren, og sa at ukrainske væpnede styrker vil bidra til å sikre sikkerheten til kjøpmannsskipene som seiler gjennom korridorene, med marinen "å gjøre alt vi kan."

Den ukrainske marinen kunngjorde først de midlertidige korridorene for sivile skip å seile til og fra ukrainske havner i Svartehavet torsdag.Sjøforsvaret skisserte at bare fartøy hvis eiere eller kapteiner offisielt aksepterer de nåværende forholdene, vil få lov til å bruke rutene.

Det er imidlertid ikke umiddelbart klart når skip begynner å bruke de nye rutene.

Pletenchuk skisserer heller ikke en fast varighet for hvor lenge korridorene vil forbli åpne og sa: "Alt avhenger av hendelsene i Svartehavet."

Noe bakgrunn:Forrige måned sa Russland at det var detsuspenderer deltakelsenI Black Sea Grain -initiativet, og igjen vekker frykt for globale matforsyninger.

Avtalen tillot Ukraina å eksportere korn til sjøs, med skip som omgår en russisk blokade av landets Svartehavs havner og navigerte sikker passering gjennom vannveien til Tyrkias Bosphorus -stred for å nå globale markeder.Det viste seg å være viktig for å stabilisere globale matpriser og bringe lettelse til utviklingslandene som er avhengige av ukrainsk eksport.

5 timer for 46 min siden

En gang populære ukrainske høytidsmål åpner strender for første gang siden Russlands invasjon

Fra CNNs Maria Kostenko i Kyiv og Allegra Goodwin

August 12, 2023 - Russia-Ukraine news (3)

Strender harOffisielt åpnet for svømmingi Ukrainas største havnebyOdessaFor første gang siden den russiske invasjonen i full skala begynte i februar 2022, kunngjorde lokale tjenestemenn lørdag.

Bading under Air Raid -varsler er imidlertid fortsatt forbudt i Svartehavsbyen.

Odesahas så nådeløse bølger av russiske angrep de siste 17 månedene, og fylte vannet med havgruver og ledende tjenestemenn for å stenge strekningen av sandstrender og ferieanlegg som var populære blant ukrainske og utenlandske ferierende.

Til tross for offisielt forbød svømming siden krigens start, har noen mennesker fortsatt å gjøre det.

Byens strender ble ytterligere såret i juni da skitne farvann fra sammenbruddet av Russland-kontrollerteNy Kahovka DamVasket nedstrøms, og utgjør det Theodesamunicipaly beskrev som en "ekte trussel" for innbyggernes helse.

Lederen for Theodesaregion militæradministrasjon, Oleh Kiper, sa at flere "svømme- og rekreasjonsområder" ville åpne fra kl. 20 til 20.Lokal tid i et innlegg på Telegram -meldingsappen på lørdag, og la til at flere strender ville åpne seg etter hvert som inspeksjoner ble fullført.

Kiper sa at livbåter og nettgjerder for å beskytte mot eksplosiv ordnanse ville være nødvendig i åpne svømmeområder, og la dykkere bli sendt for å inspisere Svartehavsvannet om nødvendig.Daglig kystrengjøring vil også finne sted, sa han.

I et telegrampost sa Odesas kommune at krisesentre for luftangrep var tilgjengelige i nærheten av de gjenåpnede svømmeplassene, med lyplasser som er angitt på informasjonsbrett ved strendene.

Men mensodesamayor Hennadii Trukhanov sa at det var administrasjonens ansvar "å utarbeide all nødvendig infrastruktur," la han til, "etter min personlige mening er strandferier - som rekreasjon - litt ute av tiden mens våre forsvarere kjemper for hver meter ukrainskland."
7 timer for 9 minutter siden

Nok et ukrainsk missil skjøt ned i Kerch -sundet, sier russiske myndigheter

Fra Cnns Yulia Kesaieva og Jessie Gretener

Et annet ukrainsk missil er blitt skutt ned iRettI Svartehavet på lørdag, ifølge en oppdatering fra det russiske utnevnte sjefen for CrimeeSergey Aksyonov.

”En annen fiendens missil ble skutt ned over Kerch -sundet.Takk til våre luftforsvarstropper for deres høye profesjonalitet og årvåkenhet! ”Aksyonov skrev på Telegram på lørdag.

Aksyonov sa tidligere at to ukrainske missiler er blitt skutt ned i Kerch -sundet på lørdag.

Bilder og videoer som sirkulerte på sosiale medieplattformer, viste hvit røyk som bølget fra broen som forbinder det russiske fastlandet med halvøya som er erklært vedlagt av Russland i 2014. CNN har ikke uavhengig bekreftet bildene.

10 timer for 14 min siden

2 missiler skutt ned over Kerch Bridge på annektert Krim, sier russiske myndigheter

Fra CNNs Maria Kostenko, Victoria Butenko og Gul Tuysuz

August 12, 2023 - Russia-Ukraine news (4)

To ukrainske missiler ble skutt ned over en bro som forbinder Russland-Annexed Krim med fastlandet, sier russiske myndigheter.

Kerch Bridge har kommet under gjentatt angrep under konflikten.

”To fiendens missiler ble skutt ned av luftforsvarsstyrker nær Kerch -sundet.Krim-broen har ikke blitt skadet, ”sa den russiske utnevnte sjefen for Krim Sergey Aksyonov.

Bilder og videoer som sirkulerte på sosiale medieplattformer, viste hvit røyk bølget fra broen.CNN har ikke uavhengig bekreftet bildene.

Trafikk på broen er midlertidig blokkert etter angrepet på forsøket, sa tjenestemenn.

Noen kontekst:Krim -broen er en viktig arterie for å levere Russlands krig mot Ukraina, slik at folk og varer kan strømme inn i de ukrainske territoriene som Moskva har okkupert i sør og øst for landet.

Også kjent som Kerch Bridge, har den personlig verdi for den russiske presidenten Vladimir Putin.I Kreml -fortellingen markerer den“Gjenforening”av Krim med det russiske fastlandet.

I oktober ble broen delvis ødelagt da et drivstofftankskip eksploderte og skadet en stor del av veien.Kreml var rask med å skylde på Kiev for den eksplosjonen, og Putin påsto at det var en handling av "sabotasje" av ukrainske sikkerhetstjenester.

Broen ble også rammet av to streik i juli i et angrep en ukrainsk sikkerhetsfunksjonær fortalte at CNN Kyiv var ansvarlig for.

12. august 2023 - Russland -Ukraina News (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 6107

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.