Beste gratis annonseblokkere for å fjerne annonser og popup-vinduer for 2023 | Comparitech (2023)

Å beskytte personvernet ditt på nettet, redusere rot på nettsteder og unngå annonser som kan inneholde spionprogrammer kan oppnås ved å bruke annonseblokkere. Vår erfaring har vist at du ikke trenger å betale for annonseblokkeringsprogramvare når det er utmerkede gratisalternativer tilgjengelig på markedet. Denne veiledningen presenterer et utvalg effektive og gratis annonseblokkere som fungerer godt med populære nettlesere som Chrome og Firefox, og sikrer en jevn online opplevelse.

TILBUD VARSEL:Denne artikkelen avrunder de beste gratis annonseblokkeringene. For de som er villige til å bruke litt, anbefaler vi på det sterkeste Total Adblocker. Den er ekstremt effektiv til å blokkere annonser og inkluderer også et gratis livstidsabonnement på TotalAVs prisvinnende antivirus pluss en gratis kopi av PC Tune-Up-programvaren for å optimalisere ytelsen til maskinen din.

Spar 80 % på Total AdBlock her

De beste gratis annonseblokkeringene

Fra vår forskning er de beste gratis annonseblokkeringene:

 1. Adblocker Ultimate –Beste allsidige annonseblokkering på markedet
 2. Stands Fair Adblocker– Etisk-sentrert annonseblokkering med gunstige hvitelistefunksjoner
 3. Total AdBlock– Tilbyr en gratis prøveversjon for annonseblokkering via Chrome-utvidelse, iOS eller Android, og inkluderer et komplett antivirusverktøy som en bonus
 4. AdLock– En flott gratis annonseblokkering som fungerer godt på alle enheter.
 5. AdBlock Plus– Har en nyttig elementblokkeringsfunksjon for å utvide nytten
 6. Poper Blocker– Gir et tydelig fokus på å fjerne overleggsannonser
 7. AdGuardUtmerket annonseblokkering, men ikke lenger alltid gratis
 8. Trustnav Adblocker– Blokkerer de fleste annonser og er utmerket når det kombineres med antivirusverktøyet
 9. NoScript– Annonseblokkering på teknisk nivå for Firefox-brukere (og bare Firefox)
 10. Opera nettleser– En av de beste innebygde annonseblokkeringene i enhver nettleser

Annonseblokkere er den åpenbare løsningen for å fjerne uønskede annonser på nettet. Betalte annonseblokkere er vanligvis det beste alternativet hvis du vil ha noe som fungerer best, men mange gratis annonseblokkere kan bare få jobben gjort for deg.

Nedenfor finner du vår detaljerte oversikt over de beste gratis annonseblokkeringene som er tilgjengelige. Ingen annonseblokkering er imidlertid perfekt, så du vil finne at du kanskje må prøve ut flere alternativer for å finne riktig passform.

Merk: Hvis alt du ønsker å gjøre er å bli kvitt irriterende popup-annonser, sjekk ut vår guide påde beste popup-annonseblokkeringene.

Beste annonseblokkere - Nettleserplugins og apper

Det beste annonseblokkeringsalternativet ditt er å installere en nettleserplugin eller bruke en nettleser som allerede har en innebygd blokkering. Nettleserplugins eller innebygde annonseblokkere kan samhandle med nettstedene du bruker mye mer nøyaktig enn et frittstående program som opererer på datamaskinen din i bakgrunnen.

1. Adblocker Ultimate

Et annet åpen kildekode-prosjekt, AdBlocker Ultimate, er flink til å fjerne de fleste annonsene du kan komme over. Under testing klarte den å fjerne annonser på YouTube og de fleste visningsannonser på forskjellige nettsteder vi testet. Denne annonseblokkeren er også mye brukt og høyt rangert. Den har 4,8 av 5 fra Google Chrome-brukere, og over 800 000 installasjoner.

Da vi først testet dette produktet, slet det med noen få annonsetyper. Siden den gang, og etter en ny test av alle verktøyene på denne listen, er vi tilbøyelige til å gi denne en perfekt poengsum takket være hvor mye den har forbedret blokkeringsmulighetene.

Fordeler:

 • Eksepsjonell annonseblokkering på tvers av alle typer annonser
 • Gratis til alle tider
 • Windows-app tilgjengelig for annonseblokkering på tvers av alle apper
 • Verktøy for å blokkere individuelle nettstedelementer
 • Omfattende støtte for et stort antall nettlesere

Ulemper:

 • Ingen. Dette er det beste enkeltverktøyet på markedet

Poengsum:7/7

Fungerer med:Chrome, Microsoft Edge, Firefox, Opera, Windows, Android, iOS

2. Står Fair AdBlocker

Denne annonseblokkeringen kun for Chrome er en plugin med lav effekt som gjør akkurat det den er ment å gjøre. Du kan blokkere alle typer annonser ved å bruke denne plugin-en, med den mest åpenbare begrensningen at den bare er tilgjengelig som et Chrome-tillegg. Stands Fair AdBlocker er ikke laget for blokkering av engrosannonser, selv om du kan bruke den til det. Selskapet tror på rettferdig annonsering og oppfordrer brukere til å hvitliste visse annonser fra forskjellige nettsteder.

Heldigvis lever Stands opp til løftet om blokkering av annonser. Det inkluderte de mer aggressive annonsene som ble funnet på Orlando Sentinel, i tillegg til andre visningsannonser, autoplay-videoannonser og annonser på YouTube.

Fordeler:

 • Svært fleksible blokkeringsinnstillinger
 • Blokkerer alle typer nettannonser
 • Helt og alltid gratis å bruke
 • Effektive hvitelistefunksjoner

Ulemper:

 • Fungerer bare på Chrome

Poengsum:7/7

Fungerer med:Chrome

3. Total annonseblokkering

Total Adblock er det eneste alternativet på listen vårikke gratis.Du kan imidlertid få dette kraftige annonseblokkeringsverktøyet med en heftig introduksjonsrabatt. Denne annonseblokkeringen filtrerer bort de største reklameplagene du vil oppleve på nettet, inkludert popup-vinduer og automatisk avspillingsannonser.

Vi har funnet ut at Total Adblock går et skritt lenger enn din typiske annonseblokkering. Selskapets nettsted sier at det blokkerer annonser på YouTube (noe det gjør). Men i testingen fant vi også ut at det blokkerer annonser på andre videostrømmesider som også bruker gratis-med-annonser-modeller, som Crunchyroll og Tubi. Det fjernet til og med popup-vinduet på Tubi som ba om brukernes alder, noe som var litt overraskende. Prisen kan være verdt funksjonslisten og funksjonaliteten, spesielt gitt TotalAV-klumper i et livstidsabonnement på det prisvinnende produktet og PC Tune-Up-programvaren.

Du kan lese hele vårTotalAV anmeldelseher.

Få TotalAV gratis med TotalAdblock

Fordeler:

 • Effektiv blokkering av de fleste irriterende nettannonser
 • Enkel hviteliste og en stille modus
 • Blokkerer fullstendig annonser på YouTube og andre videostrømmesider
 • Fungerer på flere nettlesere og iOS-enheter (Android kommer i fremtiden)

Ulemper:

 • Ikke et gratis alternativ

Poengsum:6/7

Fungerer med:de fleste større nettlesere, inkludert Chrome, Firefox, Edge og Safari, samt iOS-enheter

4. AdLock

Langt fra å være bare en nettleserplugin, tilbyr AdLock også Windows- og Android-verktøy som hjelper deg med å blokkere annonser på tvers av appene dine. Funksjonssettet er langt, spesielt for en gratis annonseblokkering, som bidrar til å gjøre den til et av de bedre alternativene på listen vår for omfattende nytte utover bare å blokkere annonser.

AdLocker utformet for å bli kvitt alle former for annonser, og med bare ett unntak fjernet alle annonsene vi testet på en rekke nettsteder. Denne tjenesten blokkerte hver annonse på de forskjellige nettstedene vi testet for denne artikkelen, inkludert annonser på YouTube og andre annonsestøttede strømmesider.

Som standard er verktøyet utformet for å blokkere alle mulige typer annonser du kan støte på. Du kan enkelt godkjenne et nettsted ved å klikke på "Innstillinger" og deretter "Hviteliste". Du vil også kunne bytte noen ekstra filterinnstillinger der hvis du ønsker det. Sjansene er imidlertid at du sannsynligvis vil la dem være i fred.

Du kan laste nedAdLock gratis her.

Fordeler:

 • Blokkerer alle typer annonser
 • Fjerner annonser på videoer
 • Tallrike tilleggsfunksjoner, inkludert advarsel mot spam og svindelkoblinger
 • Kan blokkere annonser på tvers av alle apper og nettlesere gjennom Windows-appen

Ulemper:

 • Noen av de beste funksjonene er låst bak en betalingsmur
 • Blokkerer bare alle annonsetyper gjennom den betalte versjonen

Poengsum:6/7

Fungerer med:Chrome, Safari, iOS, macOS, Windows, Android

5. Adblock Plus

Med over 10 millioner nedlastinger i Chrome-nettleserenalene, Adblock Plus er den mest populære programvaren for annonseblokkering. Et gratis og åpen kildekode-prosjekt fraøye/o, Adblock Plus er den primære kildekoden for mange andre gratis annonseblokkere tilgjengelig for nedlasting.

Som standard er ikke Adblock Plus designet for å blokkere alle annonser, bare de som anses som påtrengende eller potensiell skadelig programvare. Tjenesten har en pent detaljert forklaring på hvorfor den har retningslinjer for akseptable annonser og hvorfor denne funksjonen er slått på som standard. Det betyr ikke at du sitter fast med disse annonsene. Hvis du vil slå av de akseptable annonsene, kan du enkelt gjøre det i innstillingene.

Den blokkerte de fleste annonsene vi fant, men var blant de mange annonseblokkeringene som ikke klarte å håndtere alle annonsene på Orlando Sentinels nettsted. Når det er tilfelle, er ABP eksepsjonelt bra, men ikke en perfekt løsning.

Fordeler:

 • Helt gratis for alle funksjoner
 • Gir en «blokkeringselement»-funksjon for annonser som ikke blokkeres automatisk
 • Tilbyr språkinnstillinger
 • Lar deg bygge egendefinerte lister eller laste opp forhåndsbygde blokkeringslister fra tredjeparter

Ulemper:

 • Fungerer ikke på alle typer annonser, selv når funksjonen for akseptable annonser er slått av

Poengsum:6/7

Fungerer med:Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer, Opera, Safari, Yandex Browser, iOS, Android

6. Poper Blocker

Denne plugin-en har blitt hyllet som den beste popup-blokkeringen på markedet av flere andre teknologiske nettsteder, noe som er en rettferdig påstand, selv om det ikke nødvendigvis er tilfellet fra vår testing. Poper Blocker fungerer bra, og vi kan absolutt anbefale det for de fleste annonseblokkeringer. Imidlertid etterlater det mange annonser som de beste gratis annonseblokkeringene på listen vår blokkerer fullstendig hver gang.

Både Chrome- og Firefox-versjonene av denne plugin-en fungerer godt for å blokkere ikke bare popup-vinduer, men nettstedsoverlegg som også er svært vanlige. Dette verktøyet blokkerer for eksempel annonseblokkeringsoverlegget som brukes av Orlando Sentinel, samt aldersbekreftelsesoverlegget som brukes av Tubi. Hvis det ikke klarer å blokkere et overlegg, kan du høyreklikke på overlegget for å fjerne det. Og, som med andre blokkere, er hvitelisting tilgjengelig, og det samme er muligheten til å rapportere når en popup ikke blir blokkert av plugin.

Poper Blocker treffer de fleste kriteriene vi ser etter i en blokker. Det er helt gratis å bruke og låser ikke noen av funksjonene bak en betalingsmur. Det er ingen påmelding nødvendig, så du trenger ikke å gi fra deg personlig informasjon for å bruke den heller. Det eneste du kan være bekymret for er det faktum at Poper Blocker samler inn og bruker data anonymisert – men du kan velge bort datainnsamlingstjenester for enda mer personvern.

Fordeler:

 • Helt gratis å bruke til enhver tid
 • Avanserte overleggsblokkeringsfunksjoner
 • Separat verktøy for blokkering av annonser som ikke blir fjernet automatisk

Ulemper:

 • Klarer ikke å blokkere annonser på videoer
 • Blokkerer ikke alle typer popup-annonser
 • Begrensede funksjoner

Poengsum:6/7

Fungerer med:Chrome og Firefox

7. AdGuard

Dette verktøyet har gjort en stor forbedring siden vi først skrev listen vår: Det er nå gratis. Der AdGuard en gang prøvde å ta betalt for dette produktet, tilbyr det nå gratis. I stedet har den nå andre produkter den prøver å selge, inkludert en VPN.

AdGuardgjør akkurat det du vil at den skal gjøre. Du kan blokkere alle annonsetypene vi testet, noe som er positivt. Den har også et bredt spekter av justerbare funksjoner som gjør det usedvanlig nyttig for personvern og sikkerhet, for eksempel anti-phishing, anti-malware og en cookie destroyer som sletter tredjeparts informasjonskapsler etter en tidsperiode som du kan angi uavhengig.

Siden vi først testet dette produktet, har det også blitt forbedret med hensyn til hvilke annonser det vil blokkere. En retest viser at den blokkerer alle typer annonser, også på nettsteder med annonser som ofte er vanskelige å blokkere.

Fordeler:

 • Nå gratis for alltid
 • En lang liste med interessante funksjoner, inkludert anti-phishing og et verktøy for sletting av informasjonskapsler
 • Hindrer sporing av informasjonskapsler
 • Blokkerer YouTube og andre videoannonser

Ulemper:

 • Avgifter for støtte for flere plattformer

Poengsum:6/7

Fungerer med:Chrome, Firefox, Safari, Opera, Microsoft Edge, Yandex.Browser, Windows, macOS, iOS, Android

8. Trustnav Adblocker

Trustnav er et antivirusselskap utviklet i Andorra som tilbyr en kombinasjon av adblocker og antivirus Google Chrome-plugin. Antivirusløsningen, som er premium og koster $1,99 per måned, er for øyeblikket utilgjengelig. For nå kan du bruke solo adblocker-plugin gratis.

Trustnav har også for øyeblikket en "Safesearch" Chrome-plugin som er atskilt fra annonseblokkeringen. Sørg for å installere adblocker-versjonen direkte fra Chrome Store.

Når det gjelder funksjonalitet, presenterer Trustnav en veldig brukervennlig adblocker med et slankt brukergrensesnitt. Det er enkelt og effektivt til det meste. Det største problemet du finner med denne annonseblokkeren er imidlertid at du ikke kan justere mange innstillinger. Trustnav lar deg bytte om annonseblokkeringen er på eller av, om den blokkerer alle annonser eller bare noen annonser, og om du vil motta varsler. Utover det er det ingen finjustering, ingen reell hviteliste, og ingen måte å se all annonseblokkeringsstatistikken din utenom hvor mange annonser som ble blokkert på nettstedet du besøker på det tidspunktet.

I tillegg har vi funnet ut at denne annonseblokkeringen er forferdelig til å fjerne annonser på videoer. Faktisk oppdager noen nettsteder for videostrømming til og med bruken og tillater deg ikke å streame videoer hvis den er slått på. Det er en stor feil for en annonseblokkering som hevder å blokkere annonser på videoer.

Fordeler:

 • Vakkert enkelt grensesnitt
 • Alltid gratis
 • Blokkerer de fleste statiske nettsideannonser

Ulemper:

 • Klarer ikke å blokkere videoannonser
 • Blir oppdaget av anti-annonseblokkerende filtre

Poengsum:5/7

Fungerer med:Chrome

9. NoScript Security Suite

Denne annonseblokkeren som kun er tilgjengelig for Firefox, er ikke så mye en annonseblokkering, men en skriptblokkering. NoScript hindrer alle typer skript fra å laste inn på nettsidene dine: Javascript, Java, Flash og en rekke andre plugins. Du kan tillate visse typer skript, men tjenesten tar som standard litt tung hånd.

Resultatet er at du blokkerer de fleste visningsannonser du kommer over. Dette inkluderte aggressiv blokkering av de fleste nettsideannonser, selv de mer skadelige typene som andre annonseblokkere slet med å stoppe. Den største begrensningen med dette verktøyet er imidlertid at det ikke blokkerer de fleste videoannonser, og det klarer ikke å blokkere mange overleggsannonser. Det er også et mer teknisk verktøy enn de fleste andre annonseblokkere og krever en bredere teknisk kunnskap om nettleserarkitektur, noe som gjør det ikke ideelt for gjennomsnittlige brukere.

Fordeler:

 • En eksepsjonelt granulert tilnærming til annonseblokkering
 • Inkluderer funksjoner for å blokkere andre digitale trusler, for eksempel sporing av informasjonskapsler og skriptforespørsler på tvers av nettsteder

Ulemper:

 • Fungerer kun på Firefox
 • Klarer ikke å blokkere flere typer annonser, inkludert videoannonser
 • Ikke brukervennlig for de fleste

Poengsum:5,5/7

Beste egenskap:Fullfør skriptblokkering

Fungerer med:Firefox

10. Opera-nettleser

Hvis du leter etter en altomfattende annonseblokkeringsopplevelse uten bryet med plugins, er Opera-nettleseren en utmerket kilde. Opera er en av de raskeste og mest velbygde nettleserne som finnes, og var blant de første nettleserne som hadde en innebygd annonseblokkering.

Operas annonseblokkering fungerer også bra. Etter å ha slått den på i innstillingene, vil du finne at den blokkerer nesten hver annonse du kommer over. Det eneste unntaket jeg fant var at det ikke klarte å blokkere interstitial-annonsene som er vanlige på Forbes (sitatannonsen som ofte dukker opp før du leser en artikkel). De fleste av de andre annonseblokkeringene vi testet blokkerte den annonsen fra Forbes. Når det er sagt, blokkerer Opera alle andre annonsetyper vi testet, inkludert de på Orlando Sentinel.

Fordeler:

 • Innebygd annonseblokkeringsfunksjonalitet
 • Enkel hvitelisting
 • Blokkerer alle typer annonser
 • Helt gratis for alltid

Ulemper:

 • Bare tilgjengelig i Opera-nettleseren (fordi det er en nettleser)

Så bra som det er, og til tross for poengsummen, listet vi denne lavere på listen vår fordi det er et begrenset alternativ. Siden dette er en nettleser og ikke et eget verktøy som kan brukes som en utvidelse, er det til syvende og sist mindre nyttig enn de andre alternativene som er oppført.

Poengsum:7/7

Fungerer med:Opera

Hvorfor mangler Privacy Badger og Ghostery?

Du har kanskje hørt om de populære annonseblokkeringenePrivacy BadgerogGhostery. Selv om vi liker og respekterer disse to annonseblokkeringene, oppfylte ingen av kriteriene våre basert på hvordan de fungerer. Ingen av disse pluginene er designet for å blokkere annonser, spesifikt, men for å nekte nettstedannonser og andre nettstedelementer som svikter brukerens personvern. Som et resultat vil begge blokkerenoenannonsernoenav tiden, men er først og fremst fokusert på personvern i stedet for fullstendig sikkerhet på nettet.

Det betyr at du ikke får den typen annonseblokkering du kanskje vil ha fra noen av disse pluginene. I tillegg tillater de deg ikke mye kontroll over typen annonser de blokkerer, gitt deres ønske om å tillateflinkannonser å passere gjennom og ikke blokkere alle annonser engros.

Google Chrome Ad Blocker

Til tross for litt skremsel, ser ikke Googles innebygde annonseblokkering ut til å gjøre mye. Etter å ha sett den gjennom de samme testene som de andre annonseblokkeringene som er oppført ovenfor, tillot den hver annonse vi kunne finne. Den innebygde annonseblokkeringen er også svært begrenset. Selv å finne et nettsted der annonser ble blokkert var vanskelig. Og siden Chrome-annonseblokkering er utformet for å bare blokkere visse typer annonser, blokkeres ikke de fleste annonsene du finner,spesielthvis de er annonser hentet gjennom Googles egen annonseringsfløy.

Det sier seg nesten selv, men Googles annonseblokkering er litt av en spøk. Det kan ha tvunget enkelte nettsteder til å rydde opp litt med mer påtrengende annonser, men du vil virkelig ikke kunne bruke dem til å blokkere annonser.

Testmetode for annonseblokkering

Annonseblokkeringsløsninger kommer i mange former, hver rettet mot ulike typer annonser. Metoden som brukes av en annonseblokkering er imidlertid ikke like avgjørende som dens effektivitet for å sikre en uhindret nettleseropplevelse som ikke kompromitterer personvernet ditt. En overlegen annonseblokkering vil tilby omfattende beskyttelse og filtrere ut de fleste annonsetyper, ikke bare noen få utvalgte.

Metodikken vår for å finne de beste gratis annonseblokkeringene omfattet følgende kriterier:

 • Alltid gratis uten å skjule viktige funksjoner bak en betalingsmur
 • Prisverdige brukervurderinger
 • Ingen krav til en konto for å få tilgang til tjenester
 • Nylig oppdatert (i løpet av de siste 12 månedene)
 • Tilgjengelig som nettleserutvidelser for minst én nettleser eller operativsystem
 • Blokkerer ulike "visningsannonser" (flytende, popup-annonser, banner, video, statisk bilde, bakgrunnsbilde, tekstannonser)
 • Blokkerer streaming av videoannonser (for eksempel på YouTube)

I våre foreløpige tester undersøkte vi også etter prestisjeannonser og mellomliggende annonser. Innføringen av Googles innebygde annonseblokkering på Chrome og straffer for nettsteder som viser uvennlig annonsepraksis har imidlertid sett en nedgang i dette annonseformatet.

Google tillater fortsatt interstitialer av spesifikke årsaker som varsler om bruk av informasjonskapsler og aldersbekreftelser. Selv om det ikke er et eget vurderingskriterium, har vi identifisert annonseblokkere som blokkerer interstitial-annonser.

Våre tester ble utført konsekvent på tvers av ulike nettsteder og sider. Annonseblokkerne ble hver tildelt en poengsum mellom 0-7 basert på de syv testkriteriene, som gjenspeiler effektiviteten deres.

Vi ga hver annonseblokker en poengsum på 0-7 basert på disse 7 testkriteriene.

Se også: Hvordan stoppe internettleverandøren din med å spore aktiviteten din

En merknad om annonseblokkere og nettstedinntekter

Annonser kommer i mange varianter, fra popup-annonser til annonser på siden og mer. Noen nettsteder har til og med begynt å lage en egen side for annonsene deres (som f.eksForbes) eller bruke autoavspilling av videoannonser så snart siden lastes inn.

Generelt hater forbrukere annonser av en rekke årsaker, inkludert:

 • De kan senke sideinnlastingen
 • Mange er nå påtrengende og irriterende
 • De kan bruke opp dyrebare data for de med databegrensede internettplaner
 • Annonsene er ofte irrelevante for brukerinteresser
 • Annonsene kan forstyrre nettlesings- eller seeropplevelsen (spesielt annonser på videostrømmesider som Hulu eller Crunchyroll)
 • Mange annonser inneholder sporingsinformasjonskapsler som sender brukeratferd tilbake til tredjeparter

Kvaliteten på annonsene har blitt så dårlig at til og med Google inkluderer en annonseblokkering i Chrome-nettleseren sin nå, målrettet mot «understandardannonser». Googles intensjonerkan være litt suspekt, men ettersom selskapet driver en stor reklamefløy i seg selv og sannsynligvis ikke blokkerer noen Google-baserte annonser fra AdSense.

Likevel, takket være annonser, kan vi nyte det meste av innholdet vi ser og leser på nettet gratis, men annonser har forskjellige ulemper. De kan også tjene som en vektor for datavirus eller tredjepartshack.

Før du dykker ned i blokkering av annonser på favorittnettstedene dine, vil vi påpeke at de nettstedene du bruker ofte er avhengige av annonseinntekter for å overleve. Mens mange nettsteder nå diversifiserer inntektsstrømmene sine (ofte på grunn av økt bruk av annonseblokkering), er annonseinntekter fortsatt en viktig inntektskilde for mange nettsteder. Bruken av annonseblokkere resulterte i enestimert tap på 15,8 milliarder dollarfor nettsteder de siste årene.

Hvis du liker tjenestene du mottar fra enkelte nettsteder du stoler på, foreslår vi at du godkjenner disse nettstedene i annonseblokkeringsinnstillingene. Hvitelisting er det motsatte av svartelisting. I stedet for å be annonseblokkeren din om å blokkere bestemte nettsteder, forteller du den at listen over nettsteder er de du ikke vil blokkere.

Hvitelisting er en god måte å sikre at nettstedene du liker og stoler på fortsetter å få annonseinntektene de trenger. Selv om du aldri klikker på annonsene, får mange nettsteder noen inntekter etter sidevisninger, noe som gjør det fortsatt gunstig for disse nettstedene hvis du lar annonsene deres vises.

Vanlige spørsmål om gratis annonseblokkering

Her er svar på noen av de vanligste spørsmålene om gratis annonseblokkering.

Hva er den beste gratis annonseblokkeren?

Mange av annonseblokkeringene på listen vår fungerer nesten like godt mot nesten alle annonser du måtte finne. Når det er sagt, er listen vår best strukturert på nytte. Foreløpig er Adblock Ultimate vår favoritt gratis annonseblokkering.

Hva er den beste gratis annonseblokkeringen for Windows 10?

Alle alternativene på listen som har en dedikert Windows-app (og ikke bare nettleserapper), er gode for Windows 10. Når det er tilfelle, er Adblock Ultimate, Adlock og Adguard solide gratis annonseblokkere for Windows 10 (og potensielt Windows) 11).

Hva er den beste gratis annonseblokkeringen for Chrome?

Med unntak av NoScript, har hver gratis annonseblokkering på vår en Chrome-apputvidelse tilgjengelig i Google Chrome Store. Når det er sagt, vil vi som standard være nummer 1 på listen vår for den beste gratis annonseblokkeringen for Chrome (som for øyeblikket er Adblock Ultimate i skrivende stund).

Fungerer annonseblokkere fortsatt?

Alle annonseblokkere på listen vår har blitt testet og testet på nytt fra den siste datoen i denne artikkelen (se oppdateringsdatoen øverst i artikkelen). Noen annonseblokkere fungerer ikke, men du vil oppdage at enhver annonseblokkering som har blitt oppdatert fra inneværende år, sannsynligvis fungerer for å blokkere de fleste eller alle annonser på nesten alle nettsteder du besøker.

Stopper Adblock virus?

Ja, annonseblokkere, som Adblock Ultimate eller Total Adblock, kan blokkere virus. Fordi annonseblokkere forhindrer at enkelte sideelementer lastes inn, kan dette også forhindre at infiserte skript lastes inn på nettsider eller forhindre at popup-vinduer med ondsinnede phishing-koblinger vises på skjermen din. Når det er sagt, er ikke annonseblokkere et effektivt antivirusverktøy. Hvis du trenger en faktisk antivirusløsning som også har en annonseblokkering, bør du vurdere Total Adblock.

Hva er forskjellen mellom en annonseblokkering og en sporingsblokkering?

AdBlocker og Tracker Blocker er to typer programvare utviklet for å beskytte personvernet ditt på nettet. En AdBlocker blokkerer annonser på nettsteder du besøker, mens en Tracker Blocker hindrer sporingsskript fra å kjøre i bakgrunnen på hvert nettsted du besøker. En Tracker Blocker er mer effektiv til å beskytte personvernet ditt på nettet enn en AdBlocker fordi det forhindrer sporingsskript fra å kjøre og samle inn data om nettlesingsaktivitetene dine. Det bidrar også til å redusere mengden reklamerot på nettsteder, noe som gjør dem mindre påtrengende å bla gjennom.

Sporer annonseblokkere deg?

Annonseblokkere som er pålitelige prioriterer personvernet ditt og overvåker ikke oppførselen din på nettet. Ikke desto mindre kan enkelte annonseblokkere samle inn anonym informasjon for å forbedre ytelsen. Du bør lese personvernreglene til annonseblokkeringen du har installert.

Hvordan fungerer annonseblokkere?

Annonseblokkere bruker filterlister for å bestemme hvilket innhold som skal blokkeres og hva som skal tillates på en nettside. Disse listene har regler som instruerer annonseblokkeringen om å identifisere spesifikt innhold på siden. Når et samsvar blir funnet, stopper annonseblokkeringen at innholdet lastes inn, og blokkerer effektivt annonsen.

Har Chrome en innebygd annonseblokkering?

Google Chrome har en annonseblokkering, men den er kanskje ikke så grundig som andre frittstående annonseblokkere. Hovedfokuset er å blokkere påtrengende annonser som bryter Coalition for Better Ads-standardene i stedet for alle annonser.

Er annonseblokkere ulovlige?

Å bruke annonseblokkere for personlig surfing er ikke ulovlig, selv om noen nettsteder kanskje ikke tillater bruk. Det er ingen lov mot det.

Hva er en DNS-annonseblokkering?

En DNS-annonseblokkering avskjærer annonseforespørsler på DNS-nivå i nettverket ditt, og hindrer dem i å lastes inn på enheten din. I motsetning til andre annonseblokkere, kan denne typen beskytte hele systemet ditt, ikke bare nettleseren din.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated: 01/11/2023

Views: 5345

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.