De beste annonseblokkeringene for 2023 (2023)

Annonser er stygge, de får nettsteder til å se og yte dårligere, og de rare triksene deres – som å vises plutselig eller automatisk spille av videoer – kan være ekstremt irriterende. Annonseblokkere prøver å tøyle disse problemene og gjøre nettet litt bedre. Vi ser gjennom noen av de mest kjente navnene i annonseblokkeringsbransjen for å hjelpe deg med å finne det rette for dine behov.

Hvorfor du bør blokkere annonser

Selv om legitime annonser kan være irriterende nok, er noen annonser villedende eller til og med farlige. Noen tar over skjermen din, hevder å være fra rettshåndhevelse og krever at du betaler en høy (og falsk) bot. Noen nettannonser utgir seg for å være fra antivirusskannere, og hevder at du har blitt infisert og må laste nedbeskyttelse mot skadelig programvareløsning, som i seg selv kan være ondsinnet eller bare en måte å gjøre det påskremme deg til å kjøpe et abonnementdu ikke trenger.

Selv om det er sjeldent, har vi sett tilfeller der legitime nettsteder og annonsenettverk ble kapret av angripere. De slemme gutta sender inn annonser med ondsinnet kode eller peker til ondsinnede nettsteder, som aksepteres og vises på pålitelige nettsteder. Praksisen kallesmalvertising, og det er kanskje den mest overbevisende grunnen til å prøve å holde nettannonser ute av livet ditt.

Til slutt er nesten all reklame i denne moderne tidsalder bygd på personvernuthulende praksisovervåkingskapitalisme. Har du noen gang lurt på hvorfor du ser de samme annonsene som følger deg på forskjellige nettsteder? Hvordan kan Instagram vise deg ekstremt målrettede annonser? Det er fordi å samle informasjon om deg og dine aktiviteter er big business. Annonseblokkere hindrer deg ikke bare i å se noen annonser, men de beste annonseblokkeringene blokkerer også sporerne og andre verktøy annonsører bruker for å spionere på deg.

Mange modernenettleserehar sporingsblokkering innebygd. Firefox blokkerer mange sporere i standardmodusen. Andre nettlesere, inkludert Brave, Opera og Vivaldi, inkluderer også annonseblokkere.

Hvordan vi tester annonseblokkere

All vår testing ble utført på en macBook Pro som kjører macOS 11.6.4. Vi testet hver annonseblokkering i Chrome versjon 100. Vi testet bare Chrome-utvidelser, siden det fortsatt er verdens mest populære nettleser. Vær imidlertid oppmerksom på at de fleste annonseblokkere vi testet er tilgjengelige forflere nettlesere.

For å evaluere hver tjeneste ønsket vi både en objektiv måling og subjektive inntrykk. På den subjektive siden surfet vi på PCMags hjemmeside og enanmeldelsessidefor å se hvilke elementer som ble blokkert og om siden fungerte etter hensikten. Vi vurderte også utformingen av hver annonseblokkering, og ga preferanse til veldesignede alternativer som ser behagelig ut.

På den objektive siden brukte vi hver annonseblokkers egenrapporterte analyse på de samme sidene for å se hvordan hver enkelt presterte. Vi søkte også etter replikerbare tester for sammenligning. Vi slo oss til roAdblock-Tester(Åpnes i nytt vindu)for å sammenligne hvordan hver tjeneste blokkerte annonseelementer og EFF-eneDekk sporene dine(Åpnes i nytt vindu), som fokuserer på nettsporing ogfingeravtrykk i nettleseren— en lumsk praksis som bruker unike egenskaper til maskinen din for å identifisere deg på nettet for målrettet annonsering.

Hvordan de stables opp

Våre testresultater er blandet, noe som indikerer at forskjellene mellom hvordan disse tjenestene fungerer er betydelige. Den som blokkerer flest annonser er kanskje ikke den som fungerer på en måte som gir mening for deg.

Anbefalt av våre redaktører

Google vil være sikker på at du faktisk forstår Chromes personverninnstillinger

DuckDuckGo lanserer en personvernfokusert skrivebordsnettleser for Mac

AdBlock for å selge og hviteliste 'akseptable' annonser

Adblock-Tester tester mot flere funksjoner, fra standard displayannonser til feilrapportering og så videre. Poeng er presentert av 100. Cover Your Tracks er forskjellig, og den ser på tre kriterier: om nettleseren blokkerer sporingsannonser, om nettleseren blokkerer usynlige sporere, og hvor unikt fingeravtrykk nettleseren din har. Et unikt fingeravtrykk betyr at du er lett å identifisere for annonsører.

Du kan se hvordan alle produktene vi testet sammenligner seg i diagrammet nedenfor:

For sine høye poengsummer og rene bredden av tilpasningsalternativer, er uBlock Origin den beste annonseblokkeren vi har testet. Ghostery, som også har enfrittstående personvernsuite, fortjener en titt for sin utmerkede design og sterke score. Vi gir også spesiell oppmerksomhet til Privacy Badger, som presterte nesten like bra som andre annonseblokkere, men med en unik, personvern-først-tilnærming.

1. Best for å blokkere alt, overalt

The Best Ad Blockers for 2023 (4)

uBlock Origin

$0,00 hos uBlock OriginSee It(Åpnes i et nytt vindu)

Sist alfabetisk, men først i våre hjerter, er uBlock Origin vårt beste valg for annonseblokkere. Hvis det er en annonse, kan uBlock Origin blokkere den. Helvete, selv om det ikke er en annonse, kan uBlock Origin sannsynligvis fortsatt blokkere den med Element Zapper-modusen. Den har også en bemerkelsesverdig (hvis overveldende) grad av tilpasning som internettproffer vil elske, men heldigvis er den innstilt for å fungere veldig bra i standardtilstanden også.

Riktignok blokkerte ikke uBlock Origin flest annonser på PCMag-hjemmesiden. Faktisk var det minst blant de fire beste. Imidlertid blåste det de andre opp av vannet på PCMag-gjennomgangssiden. Vi så ikke annonser på YouTube med uBlock Origin, og den fikk fantastiske resultater med adblock-tester og Cover Your Tracks. For ren brute force annonseblokkering er uBlock Origin den beste.

2. Best for Tracker Blocking

The Best Ad Blockers for 2023 (5)

Privacy Badger

$0,00 hos Electronic Frontier FoundationSe det(Åpnes i et nytt vindu)

Privacy Badger går i en annen retning enn de andre annonseblokkeringene vi testet. Laget av den ideelle organisasjonenElectronic Frontier Foundation(Åpnes i nytt vindu), Privacy Badger blokkerer ikke eksplisitt annonser. Det den gjør er å blokkeresporere, vanligvis etter at den har møtt disse sporerne noen ganger. Fordi sporing av brukere mellom nettsteder er en så integrert del av annonsering, ender blokkeringssporere opp med å blokkere de fleste annonser.

Den unike egenskapen gjorde imidlertid at den ikke fant de beste råskårene i testingen vår. På PCMags hjemmeside og anmeldelsesside tok Privacy Badger aldri topplasseringen, men den var heller aldri på bunnen. Med YouTube så vi pre-roll-annonser og vindusannonser – den eneste annonseblokkeringen av gjengen som tillater dette. Dens Cover Your Tracks-poengsum var ikke overraskende imponerende, men adblock-testerresultatene var ikke gode.

Til tross for disse forbeholdene, synes vi Privacy Badgers atferdsmessige tilnærming er svært overbevisende. Vi anbefaler denne på det sterkeste, spesielt hvis du er mer opptatt av personvern enn annonseblokkering.

3. Best for å vise arbeidet sitt

The Best Ad Blockers for 2023 (6)

Ghostery

$0,00 hos GhosterySee It(Åpnes i et nytt vindu)

Ghostery bringer sterk design og beskyttelse sammen til en smart pakke som gjør en god jobb med å blokkere annonser og gir enorm innsikt i hva som sporer deg og hvordan. Vi var også imponert over at den fikk en perfekt poengsum fra adblocker-tester og gjorde en god jobb med å blokkere trackere. Den overgikk imidlertid ikke uBlock, Privacy Badger eller AdBlock Plus når det gjelder antallet blokkerte annonser.

Sammen med uBlock Origin har Ghostery en ekstremt tilpassbar opplevelse. Sammen med kraftige analyser får du finmasket kontroll over hva som vises i nettleseren din. Og det vil se bra ut også, ettersom Ghostery har det beste designet av alle annonseblokkere vi testet. For å få tilgang til enda mer data, må du betale, men gratispakken er sterk alene.

Tidligere ble Ghostery kritisert fordele analysedata(Åpnes i nytt vindu)med annonsører. Selskapets FAQ sier nå at det ikke deler data med noen tredjeparter.

4. Best for blokkering av uakseptable annonser

The Best Ad Blockers for 2023 (7)

Adblock Plus

$0,00 hos Adblock PlusSee It(Åpnes i et nytt vindu)

Adblock Plus er blant den gamle garde av annonseblokkere, og det er lett å se hvorfor det har vart så lenge. Det er enkelt å bruke, gratis og effektivt. I vår testing blokkerte den flest annonser på PCMag-hjemmesiden, og hadde den nest beste poengsummen på en PCMag-anmeldelsesside. Adblock undertrykte også pre-roll og vinduannonser på YouTube-videoene vi testet. Den har en god Adblock-Tester-score, men fungerte ikke bra med Cover Your Tracker – en test som ser på sporingsblokkering og nettlesers fingeravtrykk, spesifikt.

Sammen med uBlock Origin er Adblock Plus ett av to produkter vi testet som lar deg fremheve og undertrykke spesifikke elementer på en nettside – ikke bare annonser. Liker du ikke å se en byline på en PCMag-anmeldelse? Du kan få den til å forsvinne med et klikk. Det er en kraftig funksjon, selv om ikke en de fleste sannsynligvis vil bruke.

Et problem vi har med Adblock Plus-produsenter er densAkseptable annonser(Åpnes i nytt vindu)standard, som ikke er utenKontrovers(Åpnes i nytt vindu). Selv om vi setter pris på fordelene ved å tillate noen annonser og/eller sporingselementer på en side, mener vi at det bør være brukeren som tar den avgjørelsen. Merk at Google har enlignende initiativ(Åpnes i nytt vindu).

5. Trenger litt arbeid

The Best Ad Blockers for 2023 (8)

AdLock

$0,00 på adlock.comSe det (åpnes i et nytt vindu)

AdLock har et premium-abonnement, men det annonserer seg selv som en omfattende og gratis annonseblokkering. Da vi først testet AdLock, fant vi ut at den ikke blokkerte noen annonser på testsidene våre. Selskapet foreslo å tømme nettleserens buffer og informasjonskapsler, starte på nytt og prøve igjen. Vi gjorde dette, og var glade for å oppdage at AdLock begynte å fungere – om enn med de laveste resultatene på testsidene våre. Vi bør imidlertid merke oss at ingen andre annonseblokkere vi testet krevde disse ekstra trinnene, og det er usannsynlig at en gjennomsnittlig bruker vil vite om det. Det ser ut til å blokkere annonser på YouTube og oppnådde gode resultater med Adblock-Tester og Cover Your Tracks. Kanskje den betalte versjonen fungerer bedre.

Annonseblokkere for YouTube

Vår forskning informerte oss om at svært mange av dere er nysgjerrige påblokkering av annonser på YouTubespesielt, så vi tester hver tjenestes effektivitet når det gjelder blokkering av YouTube-annonser.

YouTube tjener penger på flere måter. Pre-roll-annonser kjøres før videoen begynner, og interstitial-annonser avbryter underholdningen under avspilling. Små annonsevinduer vises også nederst i videoer. Det er for ikke å nevne andre sporings- eller analyseelementer Google bruker. Ikke alle disse elementene vises hver gang for hver video.

For å få en viss følelse av hver annonseblokkerers YouTube-annonseblokkeringsevne, lastet vi inn fem videoer fra den populæreNedlagte land(Åpnes i nytt vindu)serier på YouTube og sett etter pre-roll-annonser og annonsevinduer over videoen.

I vårt søk etter perfeksjon for annonseblokkering, fant vi to Chrome-utvidelser:

  • Adblocker for YouTube

  • Adblock for YouTube

Vi fant at både YouTube-spesifikke annonseblokkere var mangelfulle som generelle personvernverktøy. Begge mislyktes i EFFs Cover Your Tracks-test, og begge fikk 40/100 på Adblock-Tester. På PCMags hjemmeside og anmeldelsessider klarte ikke begge å blokkere annonser. De fungerte like bra for YouTube, og vi så ingen pre-roll-annonser eller vinduer.

Vi anbefaler verken Adblocker for YouTube eller Adblock for YouTube, da de har for snevert fokus. Men hvis du absolutthaddeå velge en, anbefaler viAdblock for YouTube(Åpnes i nytt vindu). Det andre alternativet var selv chockablock med annonser.

The Best Ad Blockers for 2023 (9)

(Bilde: Softulka/Shutterstock)

Utover annonseblokkere

Annonseblokkere er nyttige verktøy, men det er mer du kan gjøre for å sikre personvernet og sikkerheten på nettet.

Bruk førstpersonvernfunksjoner i nettleseren din. Firefox har bygget navnet sitt på å være et uavhengig og personvernfokusert verktøy, men andre nettlesere som Brave og Safari har integrerte verktøy for å beskytte personvernet ditt på nettet. Finn ut hvilke verktøy som er tilgjengelige og hvordan du bruker dem.

Andre toppprodukter for å beskytte personvernet ditt

The Best Ad Blockers for 2023 (10)

Abine Blur Premium anmeldelse

4.5

Fremragende

  • Sjekk pris (åpnes i nytt vindu)

The Best Ad Blockers for 2023 (11)

Opteri gjennomgang

4.5

Fremragende

  • $99/Per år hos OpterySee It(Åpnes i et nytt vindu)

The Best Ad Blockers for 2023 (12)

Privacy Bee anmeldelse

4.5

Fremragende

  • Besøk nettstedet på Privacy BeeSee It(Åpnes i et nytt vindu)

The Best Ad Blockers for 2023 (13)

Abine DeleteMe anmeldelse

4.0

Utmerket

  • $129 per år - 20% rabatt med kode PCMAG på DeleteMeSee It(Åpnes i et nytt vindu)

The Best Ad Blockers for 2023 (14)

Mullvad VPN-anmeldelse

4.5

Fremragende

The Best Ad Blockers for 2023 (15)

Proton VPN-anmeldelse

5.0

Eksemplarisk

  • Sjekk pris (åpnes i nytt vindu)
Se alle (6 elementer)

For det andre bør du vurdere å installere enVPN. En VPN bruker kryptering for å sikre all nettrafikk mellom enheten din og en server kontrollert av VPN-selskapet. Det hindrer Internett-leverandøren din fra å spionere på (og tjene på) dine nettaktiviteter og gjør det vanskeligere (men ikke umulig) for annonsører å spore deg på nettet. Mange VPN-er hevder å inkludere annonseblokkeringsverktøy, men vi foretrekker frittstående annonseblokkere.

Til slutt er skadelig programvare og kontoovertakelser den største trusselen mot sikkerheten din på nettet. Brukantivirus programvaresammen med en annonseblokker for maksimal beskyttelse. Bruk enpassordbehandlerå lage unike og komplekse passord for hver side og tjeneste du bruker. Aktiver der det er muligmultifaktorautentiseringfor å forhindre at skurkene tar over kontoene dine.

The Best Ad Blockers for 2023 (16)Det er overraskende enkelt å være sikrere på nett

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated: 18/10/2023

Views: 5347

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.