Diablo 4: Systemkrav i ytelsessjekken - En stor bekymring for utgivelsen gjenstår (2023)

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (1)

Oppdatering fra 27. mars: Vi stod i kø for Gates of Hell igjen denne siste helgen og var spente på å se hvordan Diablo 4 ville spille under den åpne betaen. Faktisk møtte vi lignende problemer som de som ble oppstått i den lukkede betaversjonen. Vi har imidlertid ikke vært berørt av noen større problemer som for tiden sirkulerer på Internett.

Bortsett fra irriterende frakoblinger og brukergrensesnittfeil, klager spillere over ødelagte grafikkort. Du kan finne ut mer om dette emnet her:

Defekte grafikkort når du spiller Diablo 4: Blizzard tilbyr mulig hjelp

Etter rundt 10 timers spill, møtte vi kun problemer med stamming og noen ganger alvorlige FPS-fall. Hvis vi satte teksturkvaliteten eller den generelle forhåndsinnstillingen for grafikk til "Low", kunne vi prøve ut de to andre klassene - druid og necromancer - nesten uten irriterende stamming.

Blizzard har fortsatt tid til den forventede utgivelsen 6. juni for å fikse de tekniske inkonsekvensene i Sanctuary.

Opprinnelig melding fra 21. mars:Etter første feilkoder, som ga oss et tilbakeblikk til Diablo 3 i 2012, kom vi tilbake til spillet på fredag ​​for starten av betaen og kunne blant annet fryse trollkvinnen opp til nivå 25.

For denne artikkelen fikk vi først og fremst et godt inntrykk av ytelsen og teknologien som Blizzard presenterte for den lukkede betaen.

Etter noen timer i Sanctuary får grafikken, atmosfæren og lydbildet oss til å føle oss positive. Men et større problem gjenstår i tankene. Men la oss starte med begynnelsen: med alternativene. Hva har Diablo 4 å tilby her, også med tanke på eventuell tuning?

Søksmål mot Activision BlizzardActivision Blizzard står for øyeblikket overfor et søksmål med påstand om sexisme og ulik behandling av kvinnelige ansatte. Hvis klagene spiller en rolle i din kjøpsbeslutning, har vi dekket degall informasjon om sexisme-søksmåletoppsummert i en detaljert artikkel. Du kan se vår holdning og konsekvensene av hendelsene i ettRedaksjonell om Blizzard-skandalenav GameStar-sjefredaktør Heiko Klinge.

Diablo 4 Beta: Dette er spillets grafikkalternativer

Blizzard tilbyr alle slags alternativer for den siste avleggeren av Hell som kan finjusteres til det respektive oppsettet og smaken. Hvis du har et svakere grafikkort installert i datamaskinen, kan du bruke oppskaleringsprosessene fra Nvidia og AMD for å oppnå høyere bildefrekvens (forutsatt at du har tilstrekkelig oppdatert maskinvare).

Så langt støttes DLSS 2.4 for Nvidia og FSR 2.0 for AMD- og Intel-grafikkort. Ikke overraskende er det også verdt å aktivere denne AI-støttede teknologien for Diablo 4; vi vil gi deg en tilsvarende evaluering senere i teksten.

Hvis du eier den nyeste RTX 40-serien fra Nvidia, kan du se frem til DLSS 3.0 når den slippes 6. juni. Integreringen av den nyeste oppskaleringsteknologien er offisielt bekreftet av Blizzard, men alternativet mangler fortsatt.

Det samme gjelder strålesporing. Denne funksjonen bør imidlertid også finne veien inn i Diablo 4s grafikkmeny.

Grafikkmeny #1Grafikmeny #2Grafikmeny #3Grafikmeny #4

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (2)HDR kan også slås på i Diablo 4 hvis det støttes av skjermen.

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (3)Hvis du har tilgang til DLSS og FSR, bør du også slå på dette alternativet.

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (4)Innstillingene kan tilpasses det respektive systemet.

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (5)Spesialeffekter kan også reduseres for å spare mer FPS.

Vi møtte Liliths horder av fiender i både lave og høye grafikkinnstillinger. Ved høye innstillinger testet vi ytelsen med DLSS aktivert og motorens Temporal AA (TAA).

Systemkravene og ytelsen til Diablo 4

En titt på systemkravene for Diablo 4avslører allerede moderate krav til datamaskinens ytelse. Vi stupte inn i den første spillbare akten med en tilstrekkelig kraftig datamaskin:

  • grafikkort: Geforce RTX 2080
  • prosessor: Intel Core i7 9700KF
  • RAM: 16,0 GByte @ 3000 MHz
  • SSD: 1,0 TByte NVMe (Samsung 970 EVO Plus)
  • Skjermoppløsning: UWQHD (3440 × 1440)

Med dette systemet var vi i stand til å dykke ned i betabrønnen. I gjennomsnitt brukte spillet rundt 8,0 GB RAM ved høye innstillinger og 6,0 GB ved lave grafikkinnstillinger. Etter vår mening er produsentens anbefaling på 16,0 GB RAM legitim – i hvert fall når det gjelder den lukkede betaen.

Intel Core i7 9700KF svettet imidlertid litt og var ifølge våre målinger mellom 70 og 80 prosent av belastningen.

I utgangspunktet har ytelsen til den fjerde delen av Diablo vært positiv for oss så langt. Med lave innstillinger får vi rundt 112 FPS. Legger vi til DLSS er det betydelig flere.

Selv om vi skruer alternativene helt opp (uten DLSS), skjærer vi gjennom hordene av fiender med lave 70 fps. Slår vi på DLSS i denne forhåndsinnstillingen er det godt over 100 bilder per sekund.

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (6)Vår målte bildefrekvens for Diablo 4

Den eneste ulempen var sporadiske hikke som hadde en negativ innvirkning på spillingen. Du kan også se dette i benchmarkene ovenfor: minimum FPS i form av verdiene1 % persentil FPSog0,2 % persentil FPSer klart lavere enn gjennomsnittet for bilder per sekund.

De angir hver den laveste FPS-verdien uten å ta hensyn til den siste prosenten eller de siste 0,2 prosentene for å filtrere ut (for) isolerte uteliggere i bildeberegningen.

Vi er ikke alene om problemet

Disse hikkene var ikke bare relatert til spilløkten vår. Andre spillere rapporterer lignende stamming, noe som har en negativ innvirkning på spillet.

Hvis vi setter teksturkvaliteten til "Lav" i innstillingene, forekommer slike forsinkelser mye sjeldnere enn med alternativet "Medium". Dette indikerer problemer med å reservere videominne, som bekreftes ved nærmere undersøkelse.

Diablo 4 sliter med VRAM-problemer

Diablo 4 reserverer alltid hele 8 GB grafikkminne på datamaskinen vår. Selv om vi har alle innstillingene pålavsett, tildeles et gjennomsnitt på 7,5 GB av 8 GB.

Likevel kan vi se en betydelig forbedring av ytelsen med lave innstillinger, noe som fører til færre FPS-fall og dermed stamming, som følgende grafikk imponerende viser:

Lav, uten DLSSHigh, uten DLSSHigh, med DLSS

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (7)Lave innstillinger er ikke immune mot uteliggere. Disse er imidlertid innenfor et behagelig område – og over lengre tid.

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (8)De betydelig større avvikene ved høye grafikkinnstillinger er tydelig merkbare i spillet, selv etter noen få minutters spill.

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (9)Med DLSS og "Høy" grafikk forhåndsinnstilt, er avvikene fortsatt betydelig høye.

Dette problemet er ikke bare begrenset til eldre grafikkort som RTX 2080. Selv det absolutte avanserte grafikkortetRTX 4090 har ifølge brukerrapporter(Eksempel) å nappe med slike minneflaskehalser.

Denne minneoverflyten resulterer i reload-hakking og teksturfrafall. Men spillere som har grafikkort med mindre VRAM installert i datamaskinene sine sliter sannsynligvis med hyppigere frakoblinger.

På datamaskinen vår nevnt ovenfor mistet vi bare forbindelsen til helvete én gang lørdag 18. mars - etter rundt seks timers spilletid på rad. Det er imidlertid klare forskjeller innad i redaksjonen.

Vårt beste tuning-tips for den kommende åpne betaen er derfor som følger: Sett enten de generelle grafikkinnstillingene til "Lav" eller sett i det minste glidebryteren for teksturkvalitet for å jevnt strekke seg gjennom det triste innledende området med en av de fem tilgjengelige klassene.

Ifølge vårt førsteinntrykk er forskjellene mellom høye og lave grafikkforhåndsinnstillinger små. Jada, høyere er alltid bedre (og finere). Blizzard har imidlertid gjort en god jobb med å få Diablo 4 til å fortsatt spille godt på eldre systemer.

vurderer: Det er for øyeblikket en betaversjon av Diablo 4. Spillet forventes å åpne helvetes porter for alle spillere 6. juni. Vi er sikre på at Blizzard vil få de ovennevnte problemene under kontroll ved utgivelse.

Imidlertid må VRAM-problemet forsvinne fra scenen innen utgivelsestidspunktet.

Grafikken og atmosfæren til Diablo 4

La oss nå komme til de positive nyhetene: Ifølge vårt førsteinntrykk er grafikken i Diablo 4 gjennomgående god! Den mørke og deprimerende atmosfæren i spillet er atmosfærisk fanget og nøye opplyst.

Uansett om det er isete stepper, sykelige grotter og kjellere eller frostige fangehull: grafikken presenterer seg med vakre detaljer og et høyt dynamisk område.

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (10)

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (11)

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (12)

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (13)

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (14)

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (15)

Diablo 4: Systemanforderungen im Performance-Check - Eine große Sorge zum Release bleibt (16)

Teksturene er stort sett fint oppløst og effektene og animasjonene er fine å se på. I spillet bytter Diablo 4 mellom grafikken i spillet og de forhåndsrenderte videosekvensene.

Med den ekstra HD-pakken for de til tider brutale klippene i spillet, øker lagringskravet til hele 85 GB. Du trenger imidlertid ikke nødvendigvis å installere denne pakken.

Diablo 4 skjærer også en god figur når det kommer til lyd. Hydraens ildkuler lyder kraftige og barbarens økseslag knuser like kraftig inn i fiendens masse.

Vi har hatt det gøy med Diablo 4 fra et teknisk perspektiv de siste dagene, selv om det er et stort problem som fortsatt må løses. Du finner flere artikler om den fjerde delen av Diablo her:

mer om emnet

Diablo 4 i betakonklusjonen: 5 styrker som allerede begeistrer oss av Dimitry Halley
Diablo 4: Hvilken av de 3 betaklassene er din favoritt? av Marylin Marx
Diablo 4 får meg til å savne en liten funksjon fra forgjengeren av Natalie Schermann

Det var vårt korte tekniske inntrykk av den lukkede betaen til Diablo 4. Har du vært oppe i ugagn i Sanctuary og kjempet mot horder av demoner de siste dagene? Hva er ditt inntrykk av Diablo 4? Måtte du også håndtere alvorlig stamming og hyppige frakoblinger? Skriv gjerne inntrykkene dine til oss i kommentarfeltet!_

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated: 28/12/2023

Views: 6483

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.