Eksperimentere med krominnstillinger via flagg (2023)

Kromflagg er eksperimentelle funksjoner som er beregnet på utviklere og avanserte brukere.Det er en lang liste med funksjoner du kan slå av og på og som regelmessig blir justert.Hvis du er nysgjerrig og litt eventyrlysten, er mange av disse eksperimentelle krominnstillingene interessante fordi de justerer brukermiljøet eller fordi de forbedrer Chrome -ytelsen.

Tips 01: Bytte kromflagg

Utvalget av kromflagg er overveldende.Hvordan finner du dem?Enkelt: Skriv inn adresseboksen til kromkrom: // flaggavom: // flagg.Øverst på denne siden ser du et serienummer som indikerer versjonen av listen, og nedenfor advarer Google om at det er en serie eksperimentelle funksjoner.Du kan bruke dem fritt, og du ser hva Google har i fett for fremtidens versjoner av Chrome, men det er ingen garantier når det gjelder stabilitet eller sikkerhet.

Hvis du har prøvd noen få ting og vil gå tilbake til standardinnstillingene, skriver du inn adresseboksenChrome: // Innstillinger/tilbakestillingEller klikk øverst på sidenEksperimenterknappTilbakestill alt.Med alle posisjoner har du tre valg:Misligholde(standard),Aktivert(slått på) ogFunksjonshemmet(avslått).Etter at du har slått av eller på et flagg, får du den blå knappen nederstRelanseresFor å se hvor du kan starte Chrome på nytt med, for uten å starte på nytt fungerer ingen flagg.

© Pximport

TIPS 02: FREEZE TAB -grupper

Du kan i krom Relaterte websider pakker i fanegrupper ved å gi dem et navn eller en fargekode eller ved å merke dem.I tillegg er det en funksjon som automatisk fryser inaktive faner slik at de ikke lenger laster inn innhold og derfor ikke lenger bruker systemkilder.

Det eksperimentelle flaggetTabgrupper kollapser frysingKombinerer de to funksjonene.Det fryser alle faner i gruppen hvis du streiferer rundt i Tab -gruppen.På den måten er du også sikker på at detChrome No RAM bruker inaktive faner.

© Pximport

I følge Google ville nedlastingen av flagget gi fem ganger raskere nedlastinger

-

Tips 03: Mørk modus

Med kromflaggetForta mørk modus for nettinnholdNettinnholdet vises automatisk i det trendy,mørk modus.I stedet for å vente på millioner av nettsteder for å støtte den mørke modusen, vil dette flagget gjøre alle klare websider mørke.Du kan sammenligne det med funksjonenSmart inverterPå en iPhone.

Det er en såkalt "brutal-force-løsning", noe som betyr at resultatet ikke vil være så vakkert sammenlignet med nettsteder som i seg selv har et mørkt tema.Du kan også oppnå dette med en nettleserutvidelse, men dette alternativet er nå også innebygd i Chrome, via flaggene.

Tips 04: Last ned raskere

Har du inntrykk av at nedlasting av filer går veldig tregt?FlaggetParallell nedlastingI følge Google ville det gi fem ganger raskere nedlastinger på Chrome.Parallelle nedlastinger er samtidig nedlastinger i flere domener som tilbys av samme vert.De fleste nettlesere er ikke designet for å støtte denne teknologien.

Vanligvis begrenser nettlesere til og med antall samtidige tilkoblinger med en vert til ikke mer enn seks samtidige overføringer.Dette flagget fungerer for hver nedlasting som varer lenger enn to sekunder.Så du vil bare merke forskjellen når du henter inn større filer.

© Pximport

Tips 05: Dra endring av endring

FlaggetPull-to-Refresh-gestdreier seg om en berøringsskjermbevegelse.På en mobil enhet kan du endre innholdet i apper så snart du drar fingeren vertikalt over skjermen.Dette gjelder også websider.Trykk på toppen av appen eller websiden, hold og dra deretter ned.

Denne funksjonen er veldig nyttig, men mangler i krom på PC og bærbar datamaskin.Hvis du har en berøringsenhet eller 2-i-1, kan du normalt ikke bruke denne hendige gesten.Ved å aktivere dette flagget fungerer det.

Du kjenner kanskje også til trekk-til-refersh fra iOS-enheter, Forresten.

© Pximport

Tips 06: Raskere blader

Tilbake fremoverbufferer et flagg som for øyeblikket er koblet til skrivebordsversjonen av nettleseren.KnappeneFremover,BakoveriHistorieFjern dataene direkte fra hurtigbufferen.På denne måten laster Chrome på websidene umiddelbart, uten å måtte vente.Dessuten er de til og med lastet hvis internettforbindelsen plutselig forsvinner.

Tabgrupper Auto Create organiserer ofte brukte nettsteder i Tab -grupper

-

Tips 07: Tabgrupper

Tabgrupper er populære.FlaggetTabgrupper Auto CreateOppretter automatisk fane grupper basert på din bruk.Funksjonen organiserer de mest brukte nettstedene i fanegrupper og markedsfører automatisk en av de åtte fargene til den gruppen.Selvfølgelig kan du fremdeles legge til tapper manuelt til disse automatisk arrangerte gruppene.

Det er også mulig å nyTabsSom skal plasseres i de eksisterende fanegruppene.Åpne en ny fane, høyre klikk på den, velg forLegg til den eksisterende gruppenOg velg deretter navnet.Du kan enkelt endre rekkefølgen på fanegruppene ved å dra TAB -gruppene.

© Pximport

Tips 08: Rulling jevnt

Som navnet antyder, sikrer duJevn rullingFor en jevnere måte å bla når du går gjennom en webside med musen eller piltastene.Spesielt med musehjulet, kan du rulle gjennom lange websider noen ganger rykke.Med dette alternativet slått på, føles rulling mye mer naturlig, og du kan lese innholdet lettere.

Alternativet er ikke spesielt nytt.Mange nettlesere har hatt denne funksjonen i lang tid, og Chrome ligger faktisk litt bak i dette området.Du kan også bruke det samme flagget i den mobile kromleseren, og han løser til og med et annet problem, nemlig det av den forsinkede responderingen på rullebevegelsen.

© Pximport

Tips 9: Flytende kort

Når du flyter over fanene med musepekeren, vises informasjon om innholdet i den fanen.Dette er de så -kalt hoverkortene.Denne informasjonen er en enkel måte å gjenkjenne fanene på.De kommer godt med hvis du har mange Chrome -faner åpne.

FlaggetTab Hover -kortbilderViser en popup-informasjon og ett eller flere bilder som kan sees på fanen.For de visuelt tenkende menneskene blant oss er dette en mye raskere måte å se hva som er på fanen.

Aktiver Litevideos sikrer at krom videostrømmer i lav oppløsning

-

Tips 10: Skjult lesemodus

En av tingene der Firefox ogSafariSelv over Google Chrome var den bygde lesemodus.I den lesedisplayet blir alle elementene som besøkende kan utlede, slettet, for eksempel reklame eller travel bakgrunn, og leseren blir presentert for et lest -vennlig innhold.Google har eksperimentert med en slik modus en stund.Aktiver flagget for detteAktiver lesermodusOg start nettleseren på nytt.

Hvis du deretter åpner en ny side og du klikker i adresseboksen, vil du se den nye knappenSlå på lesemodus.Klikk på dette for å kvitte seg med siden med all distraksjon, slik at bare bildene og teksten gjenstår.Øverst på siden en knapp med bokstaven A. Dette lar deg velge en behagelig lesbar skrift og fin bakgrunn for deg.

© Pximport

Tips 11: Litevideo

Alle vil glede seg over videoer i høyeste oppløsning, men noen ganger kan enheten vi ønsker å se dette innholdet knapt eller ikke.Aktiver litevideosSikrer at kromstrømmer i en lav oppløsning når Lite -modus er slått på.

Etter at du har installert flagget på din mobile enhet, gå tilInstitusjonerog trykk påLite-modusÅ ringe inn dette alternativet.Hvis du nåVideo's OP YouTubeSpill, du bør se dem i SD -kvalitet.Hvis Lite -modus er slått på, lastes også Chrome -sider raskere og bruker seksti prosent mindre data.

© Pximport

Tips 12: Lagre fanegrupper

En av de mest praktiske nye funksjonene i Chrome er støtte fra TAB -grupper.Hvis du bruker mye bruk av det, er det irriterende å måtte lage en ny gruppe hver gang.Det er grunnen til at Chrome jobber med en løsning for å lagre fane grupper for senere bruk.

FlaggetTabgrupper lagrerLegger til et raskt alternativ til hurtigmenyen du oppretter fane grupper med.I popup-vinduet vil du se en bryterPrøve.Funksjonen fungerer på alle Chrome Desktop -versjoner, og gruppene er lagret i bokmerkefeltet.

© Pximport

Tips 13: Administrer passord

Chrome har enpassordbehandlingSom passord kan fylles ut automatisk.Du kan ta flaggetPassordimportEksporter enkelt passord.Aktiver flaggetPassordimportOg start nettleseren på nytt.Åpne deretter Chrome Password Manager avChrome: // Innstillinger/passordi adresseboksen for å skrive eller gjennomInstitusjoneravAvanserte innstillingerÅ åpne og velge forFå til.

Klikk nå på de tre prikkene nesteLagrede passordslik at oppgaveneImporter og eksporter passordå vises.Velg det siste alternativet og naviger til stedet på harddisken der du vil lagre CSV -filen.Til en liste overPassordFor å importere, bruk oppgavenImport.

© Pximport

Tips 14: Rulling av faner

Hvis du har mange faner åpne, fungerer det ikke bra.I motsetning til Firefox eller Safari, kan du ikke bla gjennom fanene til Google-Browser, men de blir mindre og mindre til du bare kan skille dem fra deres favoritt.Hvis du oppretter enda flere faner, vil til og med de rette fanene forsvinne fra skjermen på et tidspunkt.

Det er grunnen til at Chrome allerede har introdusert fanegruppene, og det er nå også flaggetRullbar tabstrip.Med dette kan du bla, akkurat som i Firefox og Safari, med pekeplaten eller rullehjulet fra musen til venstre eller høyre over fanene.Bytt deretter flagget umiddelbartRullbare tabstrip -knapperI, hvis plassen blir for stram - ser det ut til at to piler navigerer til venstre eller høyre gjennom fanene.

© Pximport

Rullbar tabstrip sikrer at du også kan bla gjennom de åpne fanene i Chrome

-

Tips 15: PDF-Lezer

Chrome slutter å støtte Pepper i juni 2022.Den innebygde PDF-seeren er basert på dette.Kromlaget jobber med utviklingen av en pepperfri PDF-leser.FlaggPepper-fri PDF-seerDu kan teste den nye PDF -leseren.Vet at dette avbryter den normale PDF -skjermen i Chrome.

Tips 16: sidepanel

Allerede i 2010 eksperimenterte Google med et sidepanel i Chrome, men det droppet denne stillingen fullstendig over tid.Men nå blir det gjort et nytt forsøk, gjennom flaggetSidepanel.Etter at du har slått på posisjonen, vil du se en ny knapp til høyre ved siden av adressefeltet:Skinne.I det nye sidepanelet finner du en leseliste og bokmerkene dine.

FanenBokmerkersamler alle bokmerker du har lagret i Chrome -nettleseren.ILeselisteDu kan gå via knappenGjeldende faneRegistrer websidene du vil lese senere.Det fungerer til og med offline.Disse sidene vises først i gruppenUlest, til du markerer dem som lest.

Dette sidepanelet er ennå ikke utviklet fullt ut.For eksempel kan du ennå ikke endre bredden på sidefeltet, og hvis du går over et lagret element med musepekeren, vil du ikke se en Knobinfo.

© Pximport

Tips 17: Utgivelsesprofil

Noen mennesker jobber med forskjellige brukerprofiler i Chrome.For eksempel bruker de den ene profilen til bank, den andre for å bare surfe rundt på fritiden.Å jobbe med flere profiler er ikke en dårlig idé, men det kan skje at Chrome vil bruke mer og mer minne.Det er fordi Chrome ikke frigjør minnet om profilen som er inaktiv.

FlaggetØdelegge profilen på nettleseren lukkerFjerner de ubrukte profilene fra datamaskinens arbeidsminne, slik at disse systemkildene blir utgitt igjen, noe som resulterer i en raskere nettleser.

© Pximport

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated: 28/11/2023

Views: 5571

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.