Hva er den perfekte smarttelefonskjermstørrelsen? 5, 5,5 eller 6+ tommer? (2023)

Når det er på tide å nøye seg med en oppgradering eller en erstatning av din eksisterende telefon, bortsett fra prisfaktoren, er det mange andre egenskaper som langt på vei påvirker din beslutning om å kjøpe en ny smarttelefon.

En av de viktige hensynene som oftere enn ikke vil spille en avgjørende rolle i ditt valg av en smarttelefon er valget av en passende skjermstørrelse som bidrar til dine distinkte bruksmønstre.

Med moderne smarttelefoner som bringer verden til fingerspissene, er det ikke overraskende at viktigheten av telefonens skjermstørrelse har økt mangfoldig siden dagens flerbrukssmarttelefon ikke bare er begrenset til dens grunnleggende funksjonalitet for å ringe og motta anrop og meldinger, men også fungerer som en underholdningsenhet-cum-spillekonsoll for sine eiere.

Å velge en ideell skjermstørrelse kan være en vanskelig affære ettersom markedet flommer over av smarttelefoner som kan skilte med skjermstørrelser av ulike dimensjoner. Annet enn skjermstørrelsen, bør du også vitehvordan du sjekker spesifikasjonene og velger den beste smarttelefonen for deg selv

I denne artikkelen vil vi gjennomgå fordelene og ulempene ved noen av de populære smarttelefonskjermstørrelsene på 5”, 5,5” og 6” eller enda større for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning som tar hensyn til dine spesifikke behov og dine behov. individuelle preferanser også.

La oss se fordelene og ulempene med de 3 mest populære skjermstørrelsene – 5, 5,5 og 6+ 3 tommer

5 tommer skjermstørrelse

Fordeler

Velegnet for daglig grunnleggende bruk, en 5-tommers skjermstørrelse er den nye normalen som passer deg når du ønsker en funksjonell telefon som har en stor skjerm, men som er kompakt nok til å passe lett inn i hånden din.

Bortsett fra å gi deg fleksibiliteten og komforten til å bruke telefonen på egen hånd, sikrer en slik moderert skjermstørrelse at aktiviteter som å surfe på nettet, spille spill, se filmer, lese e-bøker og svare på e-poster ikke virker tungvint lenger når den utføres på den romslige skjermen.

Funksjoner, ergonomi og estetikk blir heller ikke kompromittert med en skjermstørrelse i optimal størrelse som gir tilstrekkelig plass til å pakke inn flere funksjoner i smarttelefonen.

I tillegg vil det å velge en 5-tommers skjerm tillate deg å eksperimentere med smarttelefoner av forskjellige merker og modeller fra bransjeaktører som Apple, Samsung, Google, Huawei, Oppo, Xiaomi, etc.

Les også:http://www.digit.in/top-products/best-5-inch-smartphone-199.html

Ulemper

Selv om en 5-tommers skjermstørrelse er et trygt valg for deg når elementer som telefonens portabilitet, brukervennlighet og produktivitet scorer høyt på ønskelisten din, vil en 5-tommers skjerm likevel bety at du må nøye deg med en seeropplevelse som kan forbedres manifold med de større skjermvariantene.

I motsetning til 5,5-tommers og 6-tommers-modellene, kan en 5-tommers skjermstørrelse også være en indikasjon på et lavere pikselantall – et viktig aspekt som krever overveielse, spesielt når du trenger overlegen skjermoppløsning for å nyte animerte bakgrunnsbilder og bakgrunner og HD-spill og filmer.

Dessuten kan den begrensede skjermplassen hindre kreativiteten din til en viss grad, da det å lage presentasjoner og komprimere HD-videoer er mye mer sømløst på en større skjerm i motsetning til en 5-tommers skjerm.

What’s the Perfect Smartphone Screen Size? 5, 5.5 or 6+ inches? (1)

5,5 tommer skjermstørrelse

Fordeler

Også ansett som en phablet for sin innovative versjon av en smarttelefon og et nettbrett, bør en 5,5-tommers skjermstørrelse være ditt "go-to"-alternativ når både produktivitet og underholdning ikke kan diskuteres for deg.

Mye ettertraktet av spillentusiastene som lengter etter en ekspansiv skjerm for å manøvrere seg gjennom de forræderske svingene som en proff, den er også et foretrukket valg for filmelskere som sverger til en storskjerm for en kinoopplevelse rett i hjemmet sitt. .

Bortsett fra å glede deg med bedre lesing, sømløse skrivefunksjoner og fleksibiliteten til å multitaske på tvers av flere vinduer, gjør en 5,5-tommers skjerm håndtering av en rekke apper og redigering av regneark og dokumenter overraskende enkel og komfortabel.

Dermed vil arbeidsnarkomane som er sterkt avhengige av smarttelefonene sine for Office og andre applikasjoner finne en 5,5-tommers skjermstørrelse som er mer relevant for deres behov i motsetning til de mindre skjermene. Apple, Samsung, LG og Xiaomi Redmi er få av de kjente merkene som produserer smarttelefoner med 5,5-tommers skjerm.

Les også:http://www.howtochoosealaptop.com/advantages-and-disadvantages-of-mobile-phones-5-5-inch/

Ulemper

En skjermstørrelse på 5,5 tommer kan hindre komfortkvotienten din, da den kanskje ikke er kompakt nok til å passe inn i hånden eller lommen. Siden en større skjermstørrelse betyr et større batteri for telefonen din, kan det å eie en 5,5-tommers smarttelefon bety at telefonen din vil ta lengre tid å lade i motsetning til de med mindre batterier.

Dessuten er disse telefonene med stor skjerm ganske sårbare for utilsiktede fall og riper, og krever dermed periodiske reparasjoner og vedlikeholdsbehov av mobiltelefoner.

Det er ingenting som heter en best passform størrelse, da alle har en annen smak og krav.

6 tommer eller større skjermstørrelse

Fordeler

En populær mote i den stadig utviklende smarttelefonverdenen, en 6-tommers skjerm er perfekt for brukere som søker en lerretslignende skjerm for å nyte de siste storfilmene og grafikkintensive spillene uten å måtte myse for å få et nært og personlig syn på det fjerne. bilder og raske og komplekse videohandlinger.

På grunn av sin høye oppløsning og forsterkede pikseltetthet, er en 6+-tommers skjerm en bedre avtale når du ønsker makeløs klarhet og skarphet i bildene for å forstørre multimedieopplevelsen. Surfing på nettet er også en ren fryd når du deltar i surfeaktivitetene dine på smarttelefonens brede 6-tommers skjerm.

Bibliofile vil slå an med denne skjermstørrelsen ettersom de kan mette kjærligheten til bøker til det fulle i form av e-bok-apper. Siden en større skjerm har kapasitet til å vise mer innhold på én gang, gir den brukerne en kontinuerlig og komfortabel lesing og eliminerer behovet for å rulle nedover skjermen ofte.

Smarttelefoner med en romslig 6-tommers skjermstørrelse er også egnet for de kreative sjelene som streber etter et større lerret for å slippe fantasien løs. Apple, Samsung, Huawei, Oppo, Vivo, Sony og Xiaomi er få av de kjente produsentene av smarttelefoner med 6 tommers skjermstørrelser.

Les også:https://www.cnet.com/news/smartphones-when-is-big-too-big-smartphones-unlocked/

Ulemper

Bærbarhet er hovedproblemet med telefoner som viser superstore 6-tommers skjermer. Telefoner med stor skjerm er heller ikke særlig praktisk når du reiser. Dessuten, hvis 6+"-skjermen din er skadet eller ødelagt, kan det å bytte den brenne et hull i lommene dine raskere enn en liten skjerm som vanligvis vil koste deg mindre.

Dessuten kan de med små hender eller de som har et øye for kompakte telefoner synes det er vanskelig å bruke så store telefoner for å ringe og motta anrop. Til slutt sier det seg selv at man må være forberedt på å betale ut mer hvis de vil bruke en smarttelefon som gir dem en sjenerøs 6-tommers skjerm som bokstavelig talt ikke overlater noe til fantasien lenger!

Men nå som skjermene har blitt lengre og smalere, er til og med 6+ tommers skjermer mer praktiske enn telefoner fra tidligere generasjoner. (Tidligere smarttelefonskjermer hadde forhold på 16:9, mens nå skjermer på 18:9, 18.5:9 og til og med 20:9 har gjort hodeveier som gjør dem mer praktiske å bruke)

Ved Prizm Institute melder studentene seg innmobilservicekurslæres om alle viktige smarttelefonspesifikasjoner å vurdere og sjekke mens du kjøper dem.

Konklusjon:

Å bestemme en ideell eller perfekt smarttelefonskjermstørrelse er en subjektiv sak som avhenger mye av brukerens personlige smak og krav.

Med teknologi som raskt endrer seg og gjør plass for banebrytende innovasjoner innen mobil databehandling, er det ingenting som kalles best passform lenger ettersom mobilselskaper hele tiden er på utkikk etter å designe og utvikle smarttelefonmodeller som scorer over sine forgjengere når det gjelder deres brukervennlighet og med hensyn til deres egenskaper, ytelse og funksjonalitet. Det er opp til deg som forbruker å dechiffrere ditt distinkte bruksmønster og null inn på en skjermstørrelse som kompletterer livsstilen din uten problemer.

Så hvilken skjermstørrelse foretrekker du? Del din mening i kommentarene nedenfor.

Relaterte innlegg:

  • Hvorfor mobiltelefoner ikke bør forbys i skoler
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated: 12/01/2024

Views: 6485

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.