I California forhindres skogbranner av mannskaper på usannsynlige brannmenn: geiter (2024)

Brannvesenet i Glendale, California, har ansatt Fire Grazers Inc. for å bidra til å redusere byens skogbrannrisiko.Vanessa Romo/NPR skjul bildetekst

bytt bildetekst

Vanessa Romo/NPR

In California, wildfires are prevented by crews of unlikely firefighters: goats (2)

Brannvesenet i Glendale, California, har ansatt Fire Grazers Inc. for å bidra til å redusere byens skogbrannrisiko.

Vanessa Romo/NPR

Enden av en rolig boliggate i Glendale, California, er bare en av mange slagmarker i delstatens årlige kamp mot skogbrann. Og det blir ført av geiter.

Rundt 300 av dem er spredt langs foten og bratte rygger av Verdugo-fjellene, som ruver over boliger på flere millioner dollar i enden av en blindvei. Geitene er i full gang med å tære på den uttørkede vegetasjonen som har eksplodert etter årets tørkeprengende regn.

Dyrene, tilsynelatende uvitende om 94 F-varmen, jobber hardt med å sluke flere hektar med dødt, gulnet gress, krattbusker og kaktus, samt noen av Sør-Californias mest invasive planter, inkludert stjernetistel og svart sennep.

"Det er veldig lite de ikke vil spise. Selv ting som virker umulige. Jeg vet ikke hvordan fordøyelsessystemene deres takler det, men de gjør det," sa Michael Choi til NPR, mens han myste ut mot flokken hans under en cowboy av brun filt. hatt.

Geiter og brus

Høyt til fjells møtte geiter og sauer mot salt. Gjett hvem som vant

Choi, 30, er eieren av Fire Grazers Inc., en tjeneste som bruker sine flokker med geiter til å fjerne busk fra åser, flater og annet terreng som er vanskelig å klatre. Det er en familiebedrift som han overtok etter faren for noen år siden og som nå driver sammen med to andre brødre.

Selv etter mer enn et tiår i bransjen, er han fortsatt forvirret over hvordan geitene gjør så enkelt arbeid av en rekke stikkende og smertefulle planter.

"Det er overraskende at de til og med spiser stjernetistel, med tanke på at det er så vondt å ta tak," sa han. "Det er invasivt. Det sprer seg bare overalt. Og hvis du prøver å luke knekke det, ender du opp med å bli stukket i ansiktet og deretter over hele kroppen. Men geiter vil komme opp til det, og de vil bare spise det opp fordi det smaker godt for dem."

Chois selskap er travlere enn noen gang i år etter fortidens tørkebrytende regn vinter. Regnværet førte til mer vekst, noe som har ført til større etterspørsel. Det, sa Choi, har forlenget sesongen hans med et par måneder, fra mars til det som potensielt kan være de første ukene av oktober.

"Det er så mange flere som trenger geitene. Og vi beveger oss saktere enn vi normalt ville gjort, fordi en geit ikke bryr seg om det er mer mat. De spiser i sitt tempo. Så vi måtte faktisk kjøpe flere geiter bare for å holde tritt med jobbene vi har," forklarte Choi, og la merke til at han har lagt til et par hundre flere geiter til sin totale "tur", og bringer dem opp til rundt 900.

nasjonal

Ugresspiske geiter vil fungere for mat

Det er flokkens siste dag på denne tomten. I løpet av to uker har de ryddet rundt 14 dekar av vegetasjonen som driver skogbranner. (De spiser omtrent 1 acre om dagen.)

Og om noen timer vil Choi frakte gruppen til deres neste jobb i Rancho Palos Verdes, en annen velstående enklave omgitt av vanskelig å klatre. Det er en av omtrent fem nettsteder selskapet har i gang. Så langt har Fire Grazers Inc. blitt kontrahert av byene Torrance, Hidden Hills, Westlake Village, Orange County og til og med private huseiere med vidstrakte eiendommer i Beverly Hills og Calabasas.

Mens praksisen med målrettet beite går tilbake århundrer, har den blitt skjøvet til side av maskiner og kjemiske ugressmidler i moderne tid. Men etter den ubøyelige bølgen av branner de siste årene, som har herjet et gjennomsnitt på nesten 400 000 dekar land hvert år,det har blitt en større del av Californias strategi for å redusere risikoen for skogbrann. I fjor utstedte statens avdeling for skogbruk og brannvern et tilskudd til et pilotprogram som tester om geiter kan redusere risikoen for skogbranner i et statsreservat.

Michael Choi, 30, har tatt over familiebedriften. Etter det tørkeprengende regnet sist vinter, sa han at han måtte kjøpe hundrevis av nye geiter for å holde tritt med etterspørselen etter jobber.Vanessa Romo/NPR skjul bildetekst

bytt bildetekst

Vanessa Romo/NPR

In California, wildfires are prevented by crews of unlikely firefighters: goats (6)

Michael Choi, 30, har tatt over familiebedriften. Etter det tørkeprengende regnet sist vinter, sa han at han måtte kjøpe hundrevis av nye geiter for å holde tritt med etterspørselen etter jobber.

Vanessa Romo/NPR

Alt du kan gjøre, kan geiter gjøre det bedre

Patty Mundo, vegetasjonsforvaltningsinspektør for Glendale brannvesen, sa at det var lokale innbyggere som foreslo ideen om geitene for to år siden. Siden den gang har hun hentet Choi og geitene hans tilbake til et årlig «Bleat and Greet»-arrangement, der samfunnet er invitert til å bli kjent med brannslukningsheltene.

Det er en fin måte å øke bevisstheten om viktigheten av riktig arealforvaltning, sa Mundo.

"Vi har hatt mange branner i akkurat den samme åssiden der geitene er," sa hun til NPR. "Og fordi det er rett ved siden av boliger, var formålet med det å lage en buffer - et brannskille - slik at hvis vi noen gang skulle ha en brann i det området, vil den stoppe eller i det minste bremse den. ."

Mundo har jobbet for byen siden 2018, og hun sa at det har vært en brann «hvert eneste år» med unntak av 2022.

Miljø

California-byer henvender seg til innleide høver for å forhindre massive skogbranner

Hvis det var opp til henne, ville hun leid flokken for en mye lengre strekning, sa hun. Byen eier rundt 500 pakker med land, og med budsjettet som er allokert til brannforebygging - $62.000, pluss ytterligere $14.000 spesielt for geitene - har de bare råd til å rydde en brøkdel av det hvert år.

"Det er ikke rettferdig," erkjente Mundo. I sin rolle sa hun: "Jeg holder folk ansvarlige for å tømme børsten deres, men likevel kan vi ikke holde tritt med vår."

Det verste er når hun får telefoner fra huseiere som lurer på når avdelingen hennes planlegger å eliminere farlig gjengroing. "De ringer oss for å fortelle oss at de er bekymret ... og det dreper meg bare," sa hun.

Byens tjenestemenn har søkt om en rekke tilskudd som kan mer enn tredoble Glendales brannforebyggingsbudsjett, ifølge Mundo. Det vil bety mer penger å betale for at geitene skal beite i lengre perioder.

I Glendale, California, ryddet en flokk på 300 geiter ut rundt 14 hektar med tørr børste og vegetasjon som driver skogbranner.Vanessa Romo/NPR skjul bildetekst

bytt bildetekst

Vanessa Romo/NPR

In California, wildfires are prevented by crews of unlikely firefighters: goats (9)

I Glendale, California, ryddet en flokk på 300 geiter ut rundt 14 hektar med tørr børste og vegetasjon som driver skogbranner.

Vanessa Romo/NPR

Som det står, Mundo sa at geitene har spart byen for verdifulle økonomiske ressurser. Børstemannskaper er langt dyrere fordi de er avhengige av elektroverktøy, som trenger drivstoff. "De må bruke tungt utstyr som flishuggere. Og noen ganger må de ta vegetasjonen til et deponi. Så det er bare en ekstra kostnad," sa hun. Det er også ekstra avgifter for å fjerne gift eik, som er vanlig i Verdugo-fjellene.

I kontrast er alt geitene trenger vann, mineral- og saltblokker, og en stor anatolisk gjeterhund for å avverge coyoter. De kan også klatre opp bratte fjellsider, spise den giftige eiken og jobbe under den brennende solen uten å lide av varmestress eller varmeutmattelse.

Målrettet beite er bare ett av mange verktøy for å bekjempe skogbranner

Lynn Huntsinger, professor i utmarksøkologi og forvaltning ved University of California, Berkeley, bemerket at målrettet beite fungerer best når det brukes i kombinasjon med andre brannreduksjonstiltak, spesielt foreskrevet brenning.

"I en ideell verden ville vi ha brukt geiter eller sauer eller til og med kyr, etter de store brannene vi har hatt de siste årene," sa Huntsinger til NPR.

Det ville ha hatt størst innvirkning på å eliminere skadelige og invasive planter, fordi dyrene ville konsumere enhver gjenvekst av den uønskede vegetasjonen, forklarte hun.

Og selv på steder der det ikke har vært brann, kan regelmessige beiterutiner over tid etter hvert tømme rotstammen, hindre dem i å gjenoppstå og endre biomassen i rommet permanent. Det er til det bedre, ifølge Huntsinger.

Saltet

Geiter i byen? Gjør en sak for Detroits Munching-klippere

Hun la til: "Når vi tenker på reduksjon av skogbrannrisiko og god arealforvaltning, må vi tenke som kunstnere og bruke en bred palett av alle verktøyene vi har til rådighet."

Tilbake i Glendale sa Choi at han er stolt over å være en del av arbeidet med å gjøre Californias urbane og landlige samfunn tryggere.

Choi strakte seg ned for å kjærtegne hodet til en insisterende 7 måneder gammel geit som gned seg mot beinet hans, og tok inn brannpausen som var synlig fra bunnen av fjellet.

"Den linjen akkurat der kan redde disse husene. Den kan bidra til å redde liv. Den kan gi brannmenn akkurat nok tid til å redde menneskene i dette samfunnet," sa han.

I California forhindres skogbranner av mannskaper på usannsynlige brannmenn: geiter (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 6277

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.