Oostkust Sydney naar Cairns in 6 weken - Het Ultieme Reisschema - Dutchies Travel (2024)

Een reisschema van 6 weken voor de oostkust geeft je genoeg tijd om rustig de meeste hoogtepunten tussen Sydney en Cairns te bezoeken. Je kunt ervoor kiezen om met de bus de oostkust af te reizen of met een huurauto/-camper. Wanneer je met de bus reist kun je op sommige trajecten tijd besparen door met een nachtbus te reizen, dit kan je in totaal 3 dagen opleveren! Mocht je liever met eigen vervoer willen reizen, houd er dan rekening mee dat je op sommige stukken lange dagen in de auto zit. Klaar voor de ultieme rondreis langs de oostkust? Dit is de ultieme reisroute!

Wil je alle insider tips ontvangen voor het plannen van jouw reis naar Australië? Download dan onze superdikke GRATIS Australië reisgids!!
Boordevol handige weetjes, de leukste plekken om te slapen tot de mooiste reisroutes en nog veel meer!

Oostkust Sydney naar Cairns in 6 weken - Het Ultieme Reisschema - Dutchies Travel (1)

Download hem GRATIS

Liever niets zelf hoeven te regelen en gezellig met een groep op pad? Boek dan een 6-weekse groepsreis van Sydney naar Cairns via onderstaande link!

Groepsreis van Sydney naar Cairns in 6 weken

Dag 1 t/m 5 Sydney & de Blue Mountains

Neem in Sydney de tijd om even bij te komen van een lange vlucht en bezoek 1 van de mooie stranden van de stad. De volgende dag kun je met een free walking tour een aantal hoogtepunten in de stad verkennen waarna je ‘s avonds een drankje doet in de Baxter Inn. Er valt ontzettend veel te doen in Sydney, zo kun je de komende dagen een paar prachtige coastal walks doen, musea verkennen of de Harbour Bridge beklimmen. Sla in geen geval de prachtige Blue Mountains over, een hoogtepunt in deze regio! Op dag 6 is het tijd om je campervan op te halen en te vertrekken! Reis je met de bus? Neem dan op dag 5 in de avond de nachtbus naar Woolgoolga, de busstop voor Spot X surfcamp.

Verder lezen: 8 hoogtepunten in Sydney die je niet wilt missen

Dag 6 t/m 10 Surfcamp Spot X

Australië is HET land om te leren surfen en er is geen betere plek in Australië om te leren surfen dan bij Spot X! Het kamp ligt direct aan zee en heeft een super relaxte sfeer. Ga ‘s avonds na een lange dag surfen lekker bij het kampvuur zitten, toast een marshmellow of speel op een gitaar. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom sommige reizigers hier voor 2 nachtjes komen en uiteindelijk 2 maanden blijven hangen! Boek je surfkamp makkelijk online via deze link!

Dag 10 t/m 15 Byron Bay, Nimbin & Yamba

Neem in de vroege ochtend de bus vanuit Woolgoolga om vervolgens in de late ochtend aan te komen in Byron Bay. Dit kustdorpje is een favoriete stop voor vele reizigers en een heerlijke plek om te relaxen voor een paar dagen! Ga chillen op t strand en mis zeker niet een halve dag kajakken met dolfijnen! Maak ook een dagtrip naar het hippiedorpje Nimbin of neem een surfles van een halve dag. Loop langs schattig, beschilderde huisjes en adem de geur van patchouli en marihuana in. Ben je nog niet uit-gesurft? Maak dan een uitstapje naar het gezellig surfplaatsje Yamba.

Oostkust Sydney naar Cairns in 6 weken - Het Ultieme Reisschema - Dutchies Travel (2)Kajakken op zee bij Byron Bay op zoek naar dolfijnen

Dag 16 & 17: Brisbane

Neem de ochtendbus vanuit Byron Bay om op tijd aan te komen in Brisbane. Met ruim 2 miljoen inwoners is er in Brisbane genoeg te beleven om je met gemak 2 volle dagen te vermaken. Heb je nog wat meer tijd? Overweeg dan een bezoek te brengen aan het het paradijselijke Lady Elliot Island. Ook kun je vanaf Brisbane naar North Stradbroke Island; hier spot je ontzettend veel wildlife en geniet je van een tropische omgeving op slechts 30 km van de stad!

Dagtour naar North Stradbroke Island

Dag 18, 19 & 20 Noosa

Het zonnige plaatsje Noosa is een heerlijke plek om even lekker te relaxen of de natuur in te trekken. Ga wandelen door het nationale park, als je geluk hebt zie je wilde koalas! Of ga een dagje kajakken door de Noosa everglades #spiegelrivier. Je kunt vanaf Noosa met een 4x4 tour naar het wereldberoemde K'gari (Fraser Island) of doorreizen naar Rainbow Beach en vanaf daar met een tour mee.

Dag 21, 22 & 23 K'gari (Fraser Island)

K'gari (voorheen bekend als Fraser Island) is het grootste uit zand bestaande eiland ter wereld. Het eiland is ongeveer net zo groot als de provincie Limburg en heeft ontzettend veel toffe plekken om te bezichtigen. Je kunt er zwemmen in de mooiste meren, kamperen onder een kraakheldere sterrenhemel en met een 4WD crossen over ellenlange zandstranden. K'gari is een must-see aan de oostkust van het land en kun je alleen bezoeken met een 4x4. Liever met een tour mee? Lees dan hier meer over de beste tours naar K'gari!

Oostkust Sydney naar Cairns in 6 weken - Het Ultieme Reisschema - Dutchies Travel (3) Oostkust Sydney naar Cairns in 6 weken - Het Ultieme Reisschema - Dutchies Travel (4)

K'gari móet je echt gezien hebben als je naar de oostkust reist

Dag 24 & 25 Rainbow Beach

Rainbow Beach is een heerlijk plek om even een dagje bij te tanken van al het reizen en alle avonturen op K'gari. Ben je in een actieve bui? Ga dan gratis sandboarden in de duinen! Neem op de laatste dag, in de middag, de bus richting Agnes Water/1770.

Dag 26 & 27 Agnes Water/1770

In Agnes Water & Town of 1770 kun je fantastisch (en goedkoop!) surfen. Op zoek naar een mooie zonsondergang? Ga dan heerlijk wandelen langs de kust aan het einde van de middag terwijl je geniet van de rust en prachtige omgeving. Pak de laatste dag in de avond de nachtbus richting Airlie Beach. Reis je met een camper? Rijd dan naar Emu Park voor een tussenstop waarna je morgenochtend vroeg in 6 uur naar Airlie rijdt.

Dag 28 Airlie Beach

Neem na een lange nachtbus of camperrit even een middagje om bij te komen op het strand en alvast in te checken voor je boot naar de prachtige Whitsundays.

Dag 29, 30 & 31 Whitsundays

De Whitsundays is misschien wel de meest fotogenieke bestemming van Australië. Afhankelijk van welke boot je kiest, slaap je op de boot of op een eiland, vaar en snorkel je tussen 74 tropische eilanden en bezoek je Whitehaven Beach (witste strand ooit). Kortom: even helemaal in het paradijs! Weten welke tours er naar de Whitsundays gaan? Bekijk hier ons lijstje met de beste boten!

Oostkust Sydney naar Cairns in 6 weken - Het Ultieme Reisschema - Dutchies Travel (5)

Dag 32 & 33 Airlie Beach

Even heerlijk nagenieten van een geweldige tijd op de Whitsundays! Als je durft, dan is dit DE plek om een skydive te doen in Australië.

Meer lezen over Airlie Beach

Dag 34, 35 en 36 Magnetic Island

Neem de ochtendbus van Airlie Beach naar Townsville, vanaf hier vertrekt de ferry naar Magnetic Island. Wanneer je met eigen vervoer reist, kun je je camper achterlaten in Townsville en een hostel boeken op het eiland. Magnetic Island is een heel mooi en rustig eiland waar je een scooter of barbie-auto kunt huren en lekker op eigen houtje de buurt verkent (er rijdt ook een openbare bus). Ga lekker wandelen, snorkelen en rock wallabies spotten of knuffel een koala bij Bungalo Bay Koala Village. Neem de laatste dag rond de middag de ferry terug naar Townsville om de bus richting Cairns te kunnen halen.

Dag 37 t/m 42 Cairns

Je komt rond de avond aan in Cairns, hier kun je eerst even bijkomen van de reis door te relaxen aan de lagoon (aangelegd gratis zwembad aan de zee). De komende dagen kun je op je gemak de omgeving van Cairns verkennen, er is hier ontzettend veel te doen! Ga bijvoorbeeld duiken of snorkelen in het Great Barrier Reef, maak kennis met de Aboriginal kunst en cultuur, bezoek de oudste jungle van Australië (Daintree) en snorkel in de Mossman Rivier en/of ervaar een traditionele Kuku Yalanji-rookceremonie, of neem een duik in 1 van de watervallen in het nabijgelegen Tablelands. Overweldigd door alle keuzes en weet je niet waar je moet beginnen? We hebben de mooiste bezienswaardigheden rondom Cairns voor je op een rijtje gezet in deze blogpost!

Wil jij ook duiken op het Great Barrier Reef maar heb je geen brevet? Boek dan een tour met intro-duik, hier heb je helemaal geen ervaring voor nodig! Intro-duiken ziet er ongeveer zo uit:

Dit was onze ultieme 6-weekse rondreis langs de oostkust van Sydney naar Cairns! Heb je iets minder dan 6 weken de tijd? Helemaal geen probleem, lees dan hier verder hoe een reis van 5 weken er uit komt te zien!

Ben je er al helemaal uit en wil je graag een camper huren? Via onderstaande button krijg je een volledig overzicht inclusief prijzen en kun jij jouw camper direct boeken.

Boek mijn camper

Voor meer informatie, tips of hulp bij het plannen van je reis kun je geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je dolgraag verder en kunnen zelfs een geheel persoonlijk reisplan voor je opstellen, gratis en voor niets!

Gratis reisplan aanvragen

Oostkust Sydney naar Cairns in 6 weken - Het Ultieme Reisschema - Dutchies Travel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5673

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.