Topp 10: De beste små smarttelefonene – Apple, Samsung, Motorola & Co. (2024)

Mobiltelefoner blir større og større? Ikke alle! TechStage viser de beste kompakte smarttelefonene på opptil 6,1 tommer samt flip-telefoner fra Samsung, Apple, Asus & Co.

Små mobiltelefoner har blitt sjeldne. Store modeller dominerer, spesielt når det kommer til Android-enheter fra Samsung, Xiaomi, Oneplus, Motorola og Realme. Skjermer med høy oppløsning og kraftige batterier – smarttelefoner blir sterkere, men vokser også i ordets rette forstand. Noen kan ha problemer med å bruke en ny enhet komfortabelt med bare én hånd. Mange av mobilenhetene har også problemer med å få plass i lommen.

Men det er noen få unntak. Dette inkluderer Apple med iPhone SE. Den lille versjonen for nybegynnere i verden av Apple-enheter mottok nylig en ny utgave. DeiPhone 13 Mini (testrapport)er liten, men tilbyr de samme funksjonene som den "større" modellen. Dessverre tilbyr ikke Apple lenger en minimodell av iPhone 14. Fremtiden er fortsatt usikker for den lille iPhonen. Heldigvis er Android-flaggskipet også tilgjengeligSamsung Galaxy S23 (testrapport)igjen i en kompakt versjon.

Du kan ikke nødvendigvis bestemme den faktiske størrelsen fra smarttelefonskjermen alene. Nøkkelordet her er skjerm-til-kropp-forhold. Denne verdien beskriver forholdet mellom skjermstørrelsen i forhold til hele mobiltelefonhuset. For eksempel tilbyr iPhone SE fra 2022 med 4,7-tommers skjerm et skjerm-til-kropp-forhold på rundt 65 prosent. Dette skyldes først og fremst hjem-knappen plassert under skjermen.

iPhone 13 Mini, derimot, tilbyr et skjerm-til-kropp-forhold på 85 prosent med sin 5,4-tommers skjerm takket være mangelen på en fysisk hjemmeknapp. For Samsung Galaxy S23 er det til og med 87 prosent.

Top 10: Die besten kleinen Smartphones – Apple, Samsung, Motorola & Co. (1)

Apple iPhone 13 Mini Bilde: TechStage.de

Når vi velger smarttelefoner, begrenser vi oss til modeller med en maksimal lengde på 150 mm - med ett unntak. Etter vår mening passer mobilen fortsatt godt i lomma. Det er også to sammenleggbare som er enda mer kompakte når de er foldet, men tilbyr et stort visningsområde når de er utfoldet. Skikkelig liten og fortsatt teknisk topp er nettopp detiPhone 13 Mini (testrapport). iPhone SE har en kraftig prosessor, men etter vår mening har den et utdatert design med lite visningsareal i forhold til størrelsen. Den minste Android-smarttelefonen er allerede like stor som den vanlige iPhone 14.

Små Android-telefoner med god maskinvare er spesielt sjeldne. Det finnes også betydelig mer kompakte mobiltelefoner fra mindre kjente produsenter. Disse tilbyr ofte kun enkel eller utdatert teknologi. Hvis det ikke plager deg, anbefaler vi guidenAndroid-dverger: minismarttelefoner opptil 4 tommer fra 45 euro.

Platz 1: Samsung Galaxy S23

DeSamsung Galaxy S23 (testrapport)er ikke den minste smarttelefonen på denne topplisten. Den mobile enheten imponerte oss så mye i testen at den virkelig fortjente førsteplassen. Snapdragon 8 Gen 2 øker hastigheten på mobiltelefonen betydelig sammenlignet med forgjengeren. Til tross for strømmen holder batteriet i godt 14 timer i PCmarks batteritest. Dimensjonene anses fortsatt som "kompakte" med 71 mm x 146 mm x 7,6 mm.

Top 10: Die besten kleinen Smartphones – Apple, Samsung, Motorola & Co. (2)

Samsung Galaxy S23 Bilde: TechStage.de

Den 6,1-tommers OLED-skjermen på 120 Hz er topp og 50 megapikslers kamera samt vidvinkelobjektivet med 12 megapiksler eller teleobjektivet med 10 megapiksler tryller fram fantastiske bilder. I tillegg er det faktisk en av de minste nåværende Android-smarttelefonene – unntatt sammenleggbare – som har toppteknologi. Bare storebroren er bedreSamsung Galaxy S23 Ultra (testrapport), men den hører ikke hjemme på denne topp 10. Galaxy S23 er ute829 euroå ha.

Top 10: Die besten kleinen Smartphones – Apple, Samsung, Motorola & Co. (3)

Samsung Galaxy S23 - Originalt bilde Bilde: TechStage.de

Platz 2: Apple iPhone 13 Mini

Med en lengde på 132 mm altsåiPhone 13 Mini (testrapport)den minste smarttelefonen i denne ledertavlen som ikke er sammenleggbar. Bredden er 65 mm. Dimensjonene tilsvarer forgjengeren iPhone 12 Mini. Selv 2022-modellen til iPhone SE er litt lengre og tilbyr mindre visningsområde. Ved 140g er den ekstremt lett.

Top 10: Die besten kleinen Smartphones – Apple, Samsung, Motorola & Co. (4)

Apple iPhone 13 Mini Bilde: TechStage.de

Utførelse og design er upåklagelig. Kjøpere trenger ikke inngå kompromisser når det kommer til teknologi og utstyr. Dette er nesten identisk med iPhone 13. Med sine 5,4 tommer er OLED-skjermen litt mindre enn sin storebror, men byr likevel på et anstendig skjerm-til-kropp-forhold på 85 prosent. Med 800 cd/m² er den også ganske lyssterk.Oppløsningen på 2340 × 1080 piksler gir en sylskarp pikseltetthet på 476 ppi. Oppdateringshastigheten er imidlertid bare 60 Hertz.

Den ekstremt kraftige Apple Bionic A15 sikrer tilstrekkelig ytelse. Hovedminnet er ikke overdrevent stort med 4 GB RAM, men takket være det gode samspillet mellom programvare og maskinvare, går enheten alltid jevnt og greit. Kameraet bruker to objektiver, hver med 12 megapiksler, hvorav den ene er beregnet på vidvinkelbilder. Det kompakte formatet har imidlertid én ulempe: batteriet tilbyr kun en lav kapasitet på 2438 mAh. Smarttelefonen varer omtrent en dag, men sjelden lenger.

Prisen på iPhone 13 Mini starter på 700 euro. Et rimelig alternativ er den fortsatt utmerkede iPhone 12 Mini som starter på 569 euro.

Platz 3: Samsung Galaxy Z Flip 4

DeSamsung Galaxy Z Flip 4 (testrapport) Som sammenleggbar er det en spennende smarttelefonvariant. Det som var normalt på begynnelsen av 00-tallet har blitt glemt med bruk av berøringsskjermer. Men fleksible skjermer er på vei oppover. Utfoldet, 165 mm lang, er den faktisk altfor lang for denne oversikten. Når den er brettet, på 85 mm, passer den i nesten hvilken som helst bukselomme.

Når den åpnes, kan du se en lyssterk OLED-skjerm med en sjenerøs 6,7-tommers diagonal. Oppløsningen er ganske høy på 2640 × 1080 piksler og den tilbyr også 120 Hertz. De synlige brettene på skjermen er knapt merkbare over tid. Det er også en 2-tommers ekstern skjerm på baksiden for varsler.

Top 10: Die besten kleinen Smartphones – Apple, Samsung, Motorola & Co. (5)

Samsung Galaxy Z Flip 4 Bilde: TechStage.de

En Snapdragon 8 Plus Gen 1 gir mye kraft. Dobbeltkameraet bruker et objektiv med 50 megapiksler og 12 megapiksler for vidvinkel. Batterikapasiteten er imidlertid ikke altfor stor ved 3700 mAh. Den sammenleggbare smarttelefonen bytter hender679 eurofor 8/128 GB. Til 549 euro er forgjengeren betydelig billigere og også ganske raskSamsung Galaxy Z Flip 3 5G (testrapport). Batteriet er imidlertid enda svakere her.

Platz 4: Motorola Razr (2022)

Dette er også en sammenleggbar mobiltelefonMotorola Razr (testrapport)i 2022-versjonen. Den bærer navnet til den legendariske Motorola Razr V3 fra 2004 – en av de mest populære sammenleggbare telefonene i sin tid. Det eneste som er nostalgisk er den sammenleggbare formen til smarttelefonen. Teknologien til smarttelefonen er toppmoderne. I likhet med Flip 4 fra Samsung, sikrer en Snapdragon 8 Gen 1 ekstremt høy ytelse.

Top 10: Die besten kleinen Smartphones – Apple, Samsung, Motorola & Co. (6)

Motorola RAZR 2022 Bilde: TechStage.de

Når den åpnes, har smarttelefonen en 6,7-tommers skjerm med OLED-teknologi. Dette flimrer ved en høy frekvens på 144 Hz med en høy oppløsning på 2400 × 1800 piksler. Dimensjonene er 169 mm x 73 mm x 8 mm. Sammenfoldet er den bare 86 mm lang – lik Flip 4. Med 2,7 tommer er den ytre skjermen større enn Samsungs sammenleggbare telefon. Batteriet er imidlertid relativt svakt på 3500 mAh, og Razr varer ikke mer enn en dag. Kameraet er i forhold til den høye prisen på1023 euroikke god nok.

Platz 5: Apple iPhone 14 Pro

"Standardmodellen" til iPhone 14 Pro er ganske kompakt med en 6,1-tommers OLED-skjerm – lik Samsung Galaxy S23. Oppdateringshastigheten er 120 Hz. Kun Pro-modellen tilbyr den nye Apple-brikken A16 Bionic med syv kjerner og et teleobjektiv med 12 megapiksler som tredje objektiv i tillegg til hovedkameraet (48 megapiksler) og vidvinkelobjektivet (12 megapiksler). megapiksler). Når det kommer til strøm, er det bare Galaxy S23 som kan holde tritt med Snapdragon 8 Gen 2. Med en pris som starter på 1099 euro, er det en av de dyreste enhetene i denne listen over de beste. Den fortsatt utmerkede forrige modellen er billigereiPhone 12 Pro (testrapport).

Platz 6: Samsung Galaxy S22

Eks-flaggskipet fra Sør-Korea er også veldig kompakt i «standard»-versjonen. Med en 6,1-tommers OLED-skjermSamsung Galaxy S22 (testrapport)en lengde på 147 mm. Bredden er 70 mm og vekten er 167 gram Dette gjør den betydelig større enn mini-iPhonen, men omtrent like stor som iPhone 14. Sammenlignet med andre toppsmarttelefoner med Android er den til og med hendig. OLED-skjermen har en diagonal på 6,1 tommer, en oppdateringsfrekvens på 120 Hertz og en oppløsning på 2340 × 1080 piksler. Dette sikrer en høy pikseltetthet på 425 ppi.

Top 10: Die besten kleinen Smartphones – Apple, Samsung, Motorola & Co. (7)

Samsung Galaxy S22 Bilde: TechStage.de

Samsung Exynos 2200-prosessoren tilbyr sterk ytelse, men kan ikke holde tritt med Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 eller 8 Gen 2. RAM er 8 GB, internminnet starter på 128 GB og går opp til 256 GB. Kameraet bruker tre objektiver: et 50 megapiksel objektiv, et 12 megapiksel vidvinkelobjektiv og et 10 megapiksel teleobjektiv. Det største svake punktet er batteriet med lav kapasitet på 3700 mAh – som Flip 4. Det betyr at det kun holdt i underkant av 6,5 timer i testen.

7. plass: Asus Zenfone 9

Dette er en av få kompakte Android-telefoner med virkelig sterk ytelseAsus Zenfone 9 (testrapport). Det er en av de første mobile enhetene som bruker den raske Snapdragon 8 Plus Gen 1. Dette er på nivå med Apples Bionic A15. Med snaut 14,7 cm er den like lang som Galaxy S22 eller iPhone 13. Med 6,8 ​​cm bred er den litt smalere og tilsvarende lett med 169 g. Huset er også vanntett til IP68.

Top 10: Die besten kleinen Smartphones – Apple, Samsung, Motorola & Co. (8)

Asus Zenfone 9 Bilde: TechStage.de

OLED-skjermen er litt mindre på 5,9 tommer. Den har en oppløsning på 2400 × 1080 piksler. Bildekvaliteten og lysstyrken er overbevisende over hele linja, med 120 Hertz som sikrer jevn bildegjengivelse. Batteriet byr på 4300 mAh og gir en grei kjøretid på mer enn 10 timer. Det doble kameraet bruker et 50 megapikslers hovedobjektiv og et 12 megapikslers vidvinkelobjektiv. Bildestabiliseringen, som bruker elementer av gimbal-teknologi, er spennende. Et rimelig alternativ er den like sterke forgjengerenAsus Zenfone 8 (testrapport)med Snapdragon 888.

Platz 8: Apple iPhone 14

iPhone 14 har nøyaktig samme størrelse som Pro-modellen og er enda litt lettere. Den klarer seg imidlertid uten teleobjektiv og det nye brikkesettet. Som med iPhone 13, brukes den fortsatt svært kraftige Bionic A15. Oppdateringsfrekvensen er bare 60 Hertz. Den er tilgjengelig for i underkant av 800 euro; billigere alternativer er de tidligere modellene.

Platz 9: Google Pixel 6a

La oss komme til vårt første "grensetilfelle". DePixel 6a (testrapport)fra Google er faktisk for stor for denne oversikten. Med en lengde på 152 mm er det den lengste enheten i denne oversikten. Men siden utvalget av gode Android-smarttelefoner med skjermer på opptil 6,1 tommer er håndterbare, inkluderte vi den fortsatt på topp 10 og la oss se bort fra 2 mm overheng.

Top 10: Die besten kleinen Smartphones – Apple, Samsung, Motorola & Co. (9)

Google Pixel 6a Bilde: TechStage.de

Det som taler til fordel for Google Pixel 6 er det utmerkede kameraet, den flotte maskinvaren og den godt tilpassede programvaren.Android 13 (veiledning)kjører også allerede. Rent på papiret virker det doble kameraet, hver med 12 megapiksler og sensorer fra Sony, ikke enestående. Men bildene er utmerket, noe som er takket være god koordinering av programvaren. Men det er ingen telelinse. Den interne tensorbrikken tilbyr sterk ytelse. Skjermen er sylskarp, men flimrer bare ved 60 Hertz. Dette er ikke lenger oppdatert med Android.

10. plass: Apple iPhone SE (2022)

Tredje generasjon iPhone SE er inngangsmodellen for Apple-fans. Visuelt tilsvarer det stort sett 2020-modellen, som opprinnelig går tilbake til iPhone 8. iPhone SE er ekstremt hendig med en lengde på 138 mm og en bredde på 67 mm. Med 144g veier den nesten like mye som iPhone 13 Mini og er litt større. Den har en klassisk hjemknapp med fingeravtrykkssensor – som får hjertet til en nostalgisk person til å slå raskere. Dette resulterer imidlertid i et moderat visningsområde sammenlignet med størrelsen på mobiltelefonen.

IPS-skjermen med 60 Hertz måler derfor kun 4,7 tommer diagonalt. Oppløsningen på 1334 × 750 piksler er ok for denne skjermstørrelsen, som også kan sees fra den tilstrekkelig skarpe pikseltettheten på 326 ppi. Utstyret har kun et 12 megapikslers objektiv, men Apple er kjent for å ta gode bilder med det. CPU-en i 2022-modellen er derimot moderne: Her fungerer den kraftige Bionic A15 fra iPhone 13. Fjerde generasjon er planlagt i 2023 og kan erstatte iPhone Mini på sikt.

Konklusjon

Små smarttelefoner har faktisk blitt sjeldne. Bare Apple tar temaet på alvoriPhone 13 Mini (testrapport)samt den nye utgaven av iPhone SE for nostalgi. De minste Android-enhetene med god maskinvare er omtrent like store som den vanlige iPhone 13. Samsung tilbyr tross alt sitt nåværende flaggskipGalaxy S23 (testrapport)også i et kompakt format. Vi likte også veldig hvor kompakt, men sterk den varAsus Zenfone 9 (testrapport).

De andre Android-telefonene på denne listen over de beste er delvis eksotiske eller nisjemodeller. Vi håper at produsentene vender tilbake til røttene sine og tilbyr mer kompakte modeller. Trenden mot moderne flip-mobiltelefoner gir oss litt håp.

Mobiltelefonene, som også er kompakte, kom ikke inn på topp 10Sony Xperia 10 IV (testrapport)ogSamsung Galaxy Xcover 5 (testrapport). Vi viser betydelig mindre, om enn ganske enkelt utstyrte, mobiltelefoner i guiden vårMini mobiltelefoner med Android: De minste smarttelefonene opptil 4 tommer. Vi har en liste over andre enheter som tåler vannTopp 10: Vanntette smarttelefoner med IP-sertifiseringsammen. De beste mobiltelefonene av alle finner du iTopp 10: De beste smarttelefonene i 2023 – halvparten kommer fra Samsung.

Dette er de mest populære smarttelefonene på opptil 6,2 tommer:

Topp 10: De beste små smarttelefonene – Apple, Samsung, Motorola & Co. (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 5501

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.