Topp 8 måter: Fix Task Manager Ikke svarer Windows 7/8/10 - Minitool (2023)

Svarer ikke oppgavesjefen din eller åpner i Windows 10/8/7 når du prøver å bruke den til å stoppe visse applikasjoner eller tjenester?Dette er en irriterende ting.Ta det med ro nå;Her tilbys de 8 beste løsningene for å fikse oppgavebehandler i dette innlegget avMinitool -løsning.

Oppgaveleder som ikke åpner/svarer Windows 10/8/7

Hva erOppgavebehandling?Enkelt sagt er det et systemmonitor -program som brukes til å gi noe informasjon relatert til datamaskinens generelle status så vel som programmene og prosessene som kjører på det.

For å få tilgang til dette programmet, åpneLøpevindu ved å trykkeWin + R.Nøkler og typetaskmgr.Deretter kan du bruke den til å tvinge til å lukke noen applikasjoner og rescue datamaskinen fra en ikke -svarende tilstand.Task Manager vil alltid være en av de mest nødvendige verktøyene uansett hvilket operativsystem du bruker.

Noen ganger kan dette programmet imidlertid ha problemer i seg selv, for eksempel er det utilgjengelig. For å være spesifikt, ifølge rapporter fra Microsoft Windows -brukere, blir dette overvåkningsprogrammet ikke svarer eller vil ikke engang åpne.

Egentlig er problemet med Windows Task Manager som ikke svarer Windows 7/8/10 ganske vanlig og kan alltid sees i noen fora som Reddit eller skjermbilde som memes.

Hvis du er blant brukerne som opplever spørsmålet om at Task Manager ikke fungerer, har du kommet til rett sted.Her kan du utføre feilsøking av Task Manager ved å følge de gitte løsningene.

Hvordan fikse oppgaveleder ikke svarer Windows 7/8/10

Når Task Manager ikke vil svare eller åpne, anbefaler vi å gjøre en rask omstart og prøve å åpne dette programmet igjen.Hvis dette ikke fungerer og oppgavesjef fremdeles ikke svarer, la oss gå videre til løsningene.

Metode 1: Gjenopprett systemet ditt

Systembildet inkluderer alle systemfiler, innstillinger, applikasjoner og personlige filer og kan brukes til å gjenopprette datamaskinen til normal tilstand.

Hvis du har opprettet et sikkerhetskopiering av systembildet av profesjonelle ogGratis sikkerhetskopieringsprogramvare- Minitool Shadowmaker, bruk den nå til å gjenopprette vinduene dine for å fikse oppgavebehandler som ikke åpner/svarer i Windows 7/8/10.

Merk:Denne gratis Windows Backup & Recovery -programvaren vil be deg om å utføre en systemgjenoppretting i WinPe.Dermed,Lag en oppstartbar plate med mediebygger, Start PCen fra platen og få Minitool Shadowmaker Bootable Edition for å gjøre denne oppgaven.

Trinn 1: UnderRestaurereside, finn systembildet og klikk påRestaurereknapp til neste trinn.

Tips:Stasjonsbrevene i WinPe kan være forskjellig fra hva de er i vinduer.Dermed identifiser bildet du vil ha nøye.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (1)

Trinn 2: Velg en sikkerhetskopieringsversjon etter sikkerhetskopieringstid.

Trinn 3: SjekkMbrogSpor 0og velg alle systempartisjoner som kreves for at Windows skal kjøres.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (2)

Trinn 4: Spesifiser en måldisk for å gjenopprette systembildet til.Da vil Minitool Shadowmaker fortelle deg hvilken partisjon som vil væreoverskrevetNår du gjenoppretter et bilde.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (3)

Trinn 5: Noen minutter senere vil gjenopprettingsoperasjonen være ferdig.Bare start datamaskinen din, så kan du finne at oppgavesjefen ikke svarer problemet er løst.

“Jeg fortsetter å sikkerhetskopiere OS med Minitool Shadowmaker.I går fant jeg Windows 10 Task Manager ikke fungerte.Heldigvis hjelper systembildet mye med å løse dette problemet. ”Klikk for å tweet

Tips:Hvis du harsystemgjenopprettingPoeng, du kan bruke systemgjenoppretting for å angre systemendringer ved å vende datamaskinen til et tidligere gjenopprettingspunkt og fikse problemet med Windows Task Manager som ikke åpner eller svarer.

Relatert artikkel:2 måter å gjenopprette datamaskin til tidligere dato i Windows 10

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (4)

Hva om det ikke er noe systembilde eller systemgjenopprettingspunkt?Prøv en annen måte.

Metode 2: Oppdater vinduer

Hvis mange brukere møter problemet med Task Manager som ikke åpner eller svarer på Windows 10/8/7, kan Microsoft gi ut en ny oppdatering for å løse dette problemet permanent.Nå er det mulig at det er en tilgjengelig oppdatering.

Advarsel:Installere Windows -oppdateringen kan forårsake tap av data.Derfor bør du huske å sikkerhetskopiere de viktige filene dine på forhånd med Minitool Shadowmaker.

Den er kjent som pålitelig og gratis sikkerhetskopieringsprogramvare, og lager fil/system/partisjon/diskbackup og gjenoppretting brukervennlig i Windows 10/8/7.Nå, få prøveutgaven fra følgende knapp.

Trinn 1: Start Minitool Shadowmaker.

Trinn 2: Gå tilSikkerhetskopiside.Som standard vil denne gratis Windows Backup -programvaren sikkerhetskopiere OS, men du kan klikke påKildeSeksjon for å velge en sikkerhetskopitype.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (5)

Velg også en ekstern harddisk, USB eller NAS for å lagre backup -bildefilen.

Sikkerhetskopier Windows 10 til USB -stasjonen: To enkle måter er her! Dette innlegget viser deg hvordan du enkelt kan sikkerhetskopiere Windows 10 til USB -stasjonen: Opprett systembilde på USB og lag en Windows 10 Recovery Drive. Les mer

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (7)

Trinn 3: Til slutt, start sikkerhetskopieringsoppgaven ved å treffeSikkerhetskopierer nåknapp.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (8)

Bruk Best Ghost Image -programvaren til Ghost Windows 10/8/7.Veiledning! Hvordan spøkes Windows 10/8/7?Bruk nå Professional Ghost Image -programvaren, Minitool Shadowmaker for å lage et spøkelsesbilde av Windows OS.Read mer

Nå kan du installere en Windows -oppdatering.(Ta Windows 10 som eksempel)

  1. Gå tilStart> Innstillinger> Oppdatering og sikkerhetfor automatisk å legge innWindows-oppdateringgrensesnitt.
  2. KlikkSe etter oppdateringer.
  3. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, last ned og installer den.Start deretter PC -en for å sjekke om Windows 10 Task Manager ikke svarer/åpner er løst eller ikke.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (10)

Å installere Windows -oppdatering kan være nyttig hvis du ikke kanÅpen oppgaveManager i Windows 10. Hvis ingen tilgjengelig oppdatering er sjekket, kan du prøve neste metode.

Metode 3: Logg ut fra driftskontoen eller bytt brukerkontoen

Når Windows 7/8 eller Windows 10 Task Manager ikke åpner eller svarer, kan du prøve å fikse det ved å signere ut av driftskontoen og deretter signere tilbake. Dette leveres som en løsning av noen brukere i Microsoft -forumet.(Ta Win10 som eksempel.)

For å gjøre dette, trykkCtrl + ALT + slettog velgLogg ut.Etterpå start OS på nytt og logger deg tilbake på kontoen din for å sjekke om Task Manager kan åpnes ordentlig.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (11)

Hvis dette ikke fungerer, kan du prøve å lage en ny lokal konto og sjekke om dette løser ikke -responderende oppgavesjef.

Windows 10 Local Account vs Microsoft -konto, hvilken du skal bruke? Hva er forskjellen mellom en lokal konto og Microsoft -konto?Her er informasjonen på Windows 10 Local Account vs Microsoft Account.Read mer

Følgende er trinnene (ta Win10 for eksempel):

1. KlikkInnstillingeriStartmeny og velgKontoer.

2. Gå tilFamilie og andre menneskerå velgeLegg noen andre til denne PCen.

3. VelgJeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon.

4. VelgLegg til en bruker uten Microsoftalternativ.Deretter vil Windows be deg om å legge inn brukernavn, passord og passord.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (13)

5. Gå tilDin informasjonog velg deretterLogg på med en Microsoft -konto i stedet.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (14)

6. Til slutt, skriv inn en e -post og passordet for å logge på. Sjekk etter det om Task Manager kan fungere ordentlig på denne kontoen.

Metode 4: Kjør systemfilkontroll

Hvis spørsmålet om oppgaveleder ikke svarer fremdeles vises på datamaskinen din, kan du brukeSystemfilkontroll(SFC) for å feilsøke ikke -svarende oppgaveleder i Windows 10/8/7.

Dette verktøyet har vært i Microsoft OS siden Windows 98 hovedsakelig ble brukt til å løse visse problemer ved å skanne en datamaskin for ødelagte filer og gjenopprette dem.

Følg guiden for å fikse Microsoft Windows 10 Task Manager ikke svarer med SFC:

Trinn 1: InputCMDI søkeboksen og kjør ledetekst som administrator.

Trinn 2: Skriv inn vinduet Pop-Up Command PromptSFC /Scannowog trykkTast inn.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (15)

Tips:Du bør avslutte ledeteksten etter at bekreftelsen 100% er fullført.Senere start datamaskinen på nytt.Kanskje er oppgavesjefen som ikke svarer/åpner utgaven løst.

Windows 10 SFC/Scannow satt fast på 4/5/30/40/73, etc.?Prøv 7 måter! Windows 10 SFC /Scannow fast ved verifisering er et vanlig problem, og hvis du har dette problemet, kan du prøve løsninger i dette innlegget for enkelt å bli kvitt problemer. Les mer

Metode 5: Kjør DISM for å reparere Windows -bildet

Dism, forkortelse for bruk og styring og styring av distribusjonsbilder, er et kommandolinjeverktøy som brukes til å montere og service Windows-bilder før distribusjon.Og du kan bruke den til å installere, avinstallere, konfigurere og oppdatere Windows -funksjoner, internasjonale innstillingspakker og drivere i en .wim -fil eller VHD.

Egentlig er DISM -verktøyet innebygd i Windows 10/8, men det er ikke tilgjengelig i Windows 7. Microsoft tilbyr en nedlastbarSystemoppdateringsberedskapVerktøy i stedet i Windows 7 og tidligere system.

Hvis Task Manager ikke fungerer som den skal i Windows 10/8 etter å ha kjørt SFC, kan du prøve DISM for å fikse det.

Trinn 1: Du må kjøre ledetekst som administrator.

Trinn 2: Skriv deretter kommandolinjenDISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealthi pop-out CMD-vinduet og ende medTast innNøkkel til skanning for korrupsjon av komponentbutikk.Denne prosessen kan ta 10-15 minutter.

Hvis noen feil rapporteres, skriv innDISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealthog trykkTast innFor å sjekke om feilene kan repareres.

Hvis ja, bruk kommandolinjenDISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealthfor å fikse korrupsjonen.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (17)

Beste rettelser: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth er Stuckif DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth er fast når du kjører det for å fikse problemer, du kan bruke metodene som er introdusert i dette innlegget for å fikse DISM.Read mer

Metode 6: Aktiver oppgaveleder ved bruk av register

Windows -registerer et kraftig verktøy, og du kan gjøre noen endringer i registerinnstillingene for å løse noen problemer, for eksempel, for eksempeldenne kopien av Windows er ikke ekte,Mangler DLLfiler osv.

Her kan du også endre noen registerinnstillinger for å fikse Task Manager som ikke svarer eller åpner i Windows 10/8/7.

Merk:PCen din kan muligens bli skadet hvis du endrer dataoppføringer ved et uhell.Dermed bør du sikkerhetskopiere viktige filer på forhånd med Minitool Shadowmaker ved å følge trinnene som er nevnt i metode 2. Dessuten, vær forsiktig ekstremt og følg guiden for å reparere oppgaveleder.

Trinn 1: Trykk påWindows + R.nøkler for å starteLøpedialogboks.

Trinn 2: Inputregediti tekstboksen og klikkOkå åpneRegisterredaktør.

Trinn 3: Naviger til følgende bane:

Hkey_current_user \ programvare \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies

Trinn 4: Hvis det ikke er noenSystemnøkkel underRetningslinjer, Høyreklikk påRetningslinjer, velgNyog klikkNøkkelå lage det.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (19)

Trinn 5: iSystem, høyreklikk på den tomme plassen som er til stede på høyre side av vinduet, velgNyogDWORD (32-bit) verdi.

Trinn 6: Nevn det nye DWORD somDeabletaskmgr.

Trinn 7: Høyreklikk på det og sett verdien til0.

Trinn 8: Til slutt, lagre alle endringer og avslutt redaktøren.For å la alle endringer finne sted, kan du prøve å starte Windows 10/8/7 for å fikse oppgavelederen som ikke fungerer.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (20)

Metode 7: Bruk gruppepolitisk redigeringsedigerer for å la oppgavelederen fungere ordentlig

Group Policy Editor er et verktøy i Windows, slik at du kan redigere de lokale policyinnstillingene.Hvis oppgaveleder er deaktivert i innstillingen, vil du finne at det er ikke svarende eller ufravikelig når du klikker på Task Manager i Windows 10/8/7.

For å la oppgavelederen fungere ordentlig, følg detaljene:

Trinn 1: Typegpedit.msciLøpeDialogboks etter å ha trykketWin + R..

Trinn 2: Gå til banen nedenfor:

Brukerkonfigurasjon> Administrative maler> System> CTRL+ALT+DEL -alternativer

Trinn 3: På høyre side av vinduet, finn oppføringen som heter somFjern oppgavelederenog dobbeltklikk på den for å åpne innstillingene.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (21)

Trinn 4: Da kan det hende du finner ut at denne policyinnstillingen er satt tilAktivert, som forhindrer deg i å starte oppgaveleder.For å feilsøke oppgavelederen ikke svarer, vennligst sjekkIkke konfigurertellerFunksjonshemmet.Og klikkSøke omogOkfor å utføre endringen.

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (22)

Metode 8: Bruk Windows PowerShell for å registrere oppgaveleder på nytt

Windows PowerShell, AwindowsCommand-line Shell, som er designet spesielt for systemadministratorer.

Når Windows 7/8 eller Windows 10 Task Manager ikke åpner/svarer, kan du registrere det ved hjelp av Windows PowerShell være en løsning.

Trinn 1: TypeWindows PowerShelliStartMenu søkefelt, og kjør den som administrator.

Trinn 2: Kopier og lim inn følgende koder i PowerShell -vinduet og trykkTast inn:

Get -AppxPackage -Aldusers |Foreach {add -AppxPackage -DisableAlopmentMode -Register “$ ($ _. Installlocation) \Appxmanifest.xml”}

Top 8 Ways: Fix Task Manager Not Responding Windows 7/8/10 - MiniTool (23)

Trinn 3: Vent tålmodig på at systemdistribusjonsprosessoperasjonen skal fullføres.Hele prosessen kan ta omtrent 2 til 10 minutter.Til slutt kan du prøve å drive oppgaveleder for å utføre andre relaterte operasjoner.

I tillegg til disse 8 beste måtene, kan du finne mange andre måter i fora for å reparere problemet - Task Manager som ikke åpner Windows 10/8/7:

  • Skann etter skadelig programvare
  • Kjør CCleaner
  • Kjør systemvedlikeholdsopplysning
  • Installer vinduer

Bare prøv disse løsningene en etter en hvis du ikke kan åpne oppgaveleder i Windows 10/8/7.

“Oppgavesjefen min i Windows 10 har sluttet å svare.Etter å ha prøvd metodene ovenfor, kan den nå kjøre ordentlig.Håper du også kan fikse det. ”Klikk for å tweet

Betydning:

Etter å ha fikset Task Manager som ikke har jobbet i Windows 10/8/7, foreslår vi å bruke den beste gratis backup -programvaren - Minitool Shadowmaker for å sikkerhetskopiere OS og data regelmessig.Hvis Task Manager ikke åpnes neste gang, er det enkelt å fikse dette ikke -svarende programmet.Og trinnene er nevnt i metode 2, bare følg dem for å gjøre dette arbeidet.

Avsluttende ord

Når du leser her, må du vite hvordan du fikser Task Manager som ikke svarer i Windows 7/8/10.Nå er det på tide at du prøver løsningene ovenfor hvis oppgavelederen din ikke åpnes.

Hvis du har noen annen oppgaveleder for feilsøking eller du står overfor noen spørsmål angående Minitool Shadowmaker, kan du la dem ligge i følgende kommentarsone eller kontakt[e -postbeskyttet].

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated: 19/11/2023

Views: 5561

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.