Installer Kali Linux på VirtualBox [trinn-for-trinns skjermbilder] |Golinuxcloud (2024)

Innholdsfortegnelse

Annonse

Kali Linux er en Debian-basert Linux-distribusjon med fokus på penetrasjonstesting og sikkerhetsrevisjon.Med over 600 penetrasjonstestingsverktøy, skryter denne distribusjonen av å være den beste sikkerhetstestingsplattformen vi har i markedet i dag.Det er flere måter du kan ha Kali som kjører på PC -en.Du kan bestemme deg for å installere det som hovedoperativsystem, kjøre det i en dobbel/multi-boot eller installere det som en virtuell maskin.I dette innlegget vil vi diskutere sistnevnte -Hvordan installere Kali Linux på VirtualBox.

VirtualBox er en gratis og åpen kildekode-vertshypervisor utviklet av Oracle og brukt til virtualisering.Å kjøre Kali som en virtuell maskin (VM) anses som tryggere siden den er helt skilt fra verts OS og lar deg samhandle med andre VM -er, nettverk og selve verten.I tilfelle problemer med Kali -systemet, kan du bestemme deg for å slette det og opprette en ny Kali VM eller gå tilbake til et bestemt øyeblikksbilde.

Les også: Konverter Centos 8 til Rocky Linux 8 [100% Working]

Ulike måter å installere Kali Linux på VirtualBox

Vi vil se på to måter å installere Kali Linux på VirtualBox.

  • Installer Kali Linux innfødt på VM - (bare metallbilde)
  • Bruk ferdiglagde Kali Linux VirtualBox-bilder.

Forutsetninger

Siden du kjører Kali Linux som VirtualBox på en fysisk vert, så trenger verten din noen spesifikke ressurser for å kunne kjøre Kali Linux sømløst:

  • Verten må støtte virtualisering.Du kan aktivere dette i BIOS/UEFI -en basert på vertens operativsystem
  • Minimum30 GB gratis diskPlass i vertens harddisk, da vi vil tildele 20 GB til Kali Linux.Siden vi vil tildele lagringen dynamisk, noe som betyr at hele 20 GB ikke vil bli tildelt og denne størrelsen vil bli fylt ut fra bruk.
  • Minimum8 GB RAManbefales da vi vil tildele 2 GB til Kali Linux.Dette kan også økes avhengig av antall prosesser du planlegger å utføre i Kali Linux.
  • nedlastingGod fyrtårn lik vennog hold den klar på vertsmaskinen
  • nedlastingogInstaller VirtualBoxpå systemet.

Metode 1: Installer Kali Linux på VirtualBox - (Bare metallbilde)

For øyeblikket er Kali Linux tilgjengelig for forskjellige plattformer.

  • Rent metall: Ment for enkelt- eller multi-boot.Perfekt for innebygd WiFi og GPU.
  • Virtuelle maskiner: Tilpasset for å kjøre som virtuell maskin
  • VÆPNE: Deigned for små tavle -datamaskiner som Raspberry Pi.
  • Mobil: Designet for Android -enheter.
Les også: Installer Kali Linux -apper på Ubuntu [100% arbeid]

Hvis verts OS er en Debian-basert distribusjon som Ubuntu, kan du raskt installere VirtualBox fra terminalen ved å bruke kommandoen nedenfor.

$ sudo apt install virtualbox

Trinn 1: Opprett en Kali Linux VirtualBox Container Wizard

Etter å ha installert VirtualBox, kan du starte den fra applikasjonsmenyen.Du vil se et vindu som ligner på det nedenfor.KlikkNyFor å begynne å lage en virtuell maskin.

Et vindu åpnes, og du må inngiNavnav din nye virtuelle maskin, stedet du vil at den virtuelle maskinen skal lagres (maskinmappe),OS -type, ogVersjon.Heldigvis, etter å ha skrevet navnet på din virtuelle maskin (si Kali Linux), vil VirtualBox automatisk fylle de andre feltene - type og versjon.KlikkNESTEnår ferdig.

Annonse

I neste vindu må du stille inn minnestørrelsen (RAM) Du vil tildele den virtuelle maskinen i neste vindu.Noen verktøy som er tilgjengelige i Kali kan være ganske ressurskrevende, og jo mer RAM, jo bedre.Vær imidlertid forsiktig!Hvis du tildeler for mye RAM og lar være veldig lite til vertsmaskinen din, kan det generelle systemet henger eller henge.I dette innlegget vil vi tildele Kali2 GBav minne.KlikkNESTEnår ferdig.

På neste skjermbilde må vi opprette en ny virtuell harddisk (VHD).Velg alternativet “Lag en virtuell harddisk nå”Og klikkSkape.

Deretter må du velge harddisken du vil bruke.Det er tre alternativer:

  • VDI (VirtualBox Disk Image) av Oracle
  • VHD (virtuell harddisk) av Microsoft
  • VMDK (Virtual Machine Disk) av VMware

Hvis du ikke planlegger å bruke den virtuelle maskinen med annen virtualiseringsprogramvare, velger duVDI.KlikkNESTE.

På neste skjermbilde må du velge om den opprettede virtuelle harddisken skal vokse når den brukes (dynamisk tildelt) eller opprettet i nøyaktig størrelse nå (fast størrelse).For dette innlegget vil vi brukeDynamisk tildeltalternativ.KlikkNESTE.

Deretter må vi angi størrelsen på vår virtuelle harddisk.Størrelsen vil helt avhenge av hva du har tenkt å gjøre med Kali Linux.Hvis du planlegger å bruke den i noen tid og laste ned filer og installere flere verktøy i prosessen, så i det minste20 GBav lagring ville være pålitelig.KlikkSkape.

Etter å ha klikket “Skape, "Du kommer til enden av veiviseren.Nå må vi tilpasse vår nyopprettede virtuelle maskin enda lenger.Klikk påInnstillingerknapp.

Les også: Tutorial - Lockphish v2.0 Pin Phishing Attack

IGenerellMeny, velgAvansertTab og angi beggeDelt utklippstavleogDra ‘n’ droptilToveis.

ISystemMeny, klikk påHovedkortTAB, og i oppstartsordre -menyen, draHardiskå være det første alternativet, etterfulgt avDiskett.

Likevel, påSystemMeny, velgProsessorTab.Sett antall prosessorer tiltoog ogsåAktiver PAE/NXFor å aktivereUtvidede funksjoner.

Til slu*tt klikker du påVisemeny og velgSkjermTab.Sett videominnet til128 MB.Sørg også for3D -akselerasjon er deaktivertSom de fleste brukere har rapportert problemer med den funksjonen.

Når du er ferdig, klikkOkFor å lagre og bruke de nye konfigurasjonene.

Trinn 2: Starter Kali Linux Virtual Machine

Fram til dette har vi alle konfigurasjonene våre klare.Klikk påStartknapp for å starte vår virtuelle maskin.

Første gang du klikker på "Start, "Du må velge oppstartsdisken.Klikk påfilikon for å legge til vårtGod fugl likfil.

Denne handlingen vil åpneOptisk diskvelgervindu.Klikk påLegg tilog velgGod fugl likFil du lastet ned for å legge den til oppstartsdisken.Etter å ha lagt til den, velg ISO -filen og klikkVelge.

Les også: Legg inn metasploit nyttelast på APK på Android-filen [trinn-for-trinn]

Du blir ført tilbake til SELECTOppstartDiskskjerm.KlikkStartFor å starte opp Kali Linux OS.

Trinn 3. Installer Kali Linux

Etter å ha startet opp Kali Linux, vil du bli møtt av Kali Linux -installasjonsmenyen.Her må du velge installasjonsmetoden du vil bruke.For dette innlegget vil vi brukeGrafiskInstallasjonsmetode.Bruk piltastene til å bla og slåTast inn.

Etter noen minutter med å starte Linux -kjernen, vil du seVelg språkSkjerm Velg språket du ønsker å bruke under installasjonen og treffeTast inn.

Deretter velger du dinplasseringog fortsett med å angi ønsketTastaturoppsett.trykkTast innnår ferdig.Du må stille innVertsnavnsom identifiserer systemet ditt påNettverk.Det kan være et hvilket som helst navn.KlikkFortsette.

Neste skjermbilde vil gi deg et alternativ til å angiDomenenavn.Det skal være noe som ender enten med en ‘.com,’ ‘.edu’, osv. Alternativt, bare la feltet være tomt og klikkFortsette.Deretter vil du bli pålagt å gå inn iFullt navnav brukeren.KlikkFortsette.

Du vil se et alternativ for å angi et brukernavn for kontoen din.Navnet skal starte med en små bokstav.KlikkFortsettenår ferdig.Du må nå angi påloggingspassordet til den nyopprettede brukeren.

Les også: WPSCAN: WordPress sårbarhetsskannerguide [5 trinn]

Du vil se et alternativ å velge dinTidssone.Velg en fra listen og treffTast innå fortsette tilDiskpartisjonering.Installasjonsprogrammet vil gi deg fire forskjellige standardordninger for å installere Kali på VM.

  • Guidet - bruk hele disken
  • Guidet - bruk hele disken og sett opp LVM
  • Guidet - bruk hele disken og sett opp kryptert LVM
  • Håndbok

I dette innlegget vil vi holde oss til “Guidet - bruk hele diskalternativet”Siden vi bare vil installere et enkelt operativsystem i VM -beholderen.Hvis du utførte en dobbel boot eller multi-boot på bare metall, ville vi bruktHåndbokalternativ.KlikkFortsette.

Deretter må du velge partisjonsordningen.Plukke ut "Alle filer i en partisjon”KlikkFortsette.

På neste skjermbilde vil du se en liste over konfigurasjonene som er utført på disken.Velg “Fullfør partisjonering og skriv endringer på disken”Alternativ.KlikkFortsette.Du vil se en ledetekst om du vil skrive endringer på disken.Plukke ut "Ja”Og hitTast inn.

Basisysteminstallasjonsprosessen starter.

Det kan ta en stund.Vær tålmodig.Etter en tid vil du komme tilProgramvareutvalgvindu.Her må du velge programvare for å installere under installasjonsprosessen for Kali -systemet.Gjør valget ditt og klikkFortsette.

Les også: Hvordan liste brukere i Linux [løst]

Denne prosessen vil også ta litt tid, da noen funksjoner må lastes ned fra Internett.Etter en stund vil du se et alternativ for å installereGrub -oppstartslaster.KlikkJaog velg harddisken din (/dev/sda).KlikkFortsette.Når installasjonen fullfører vellykket, vil du se et alternativ tilStart systemet på nytt.

Etter å ha startet på nytt, kommer du til påloggingsskjermen.Logg inn med passordetDu satte deg under installasjonsprosessen.Det er det!Du har installert Kali Linux som en virtuell maskin.

Som en tommelfingerregel, starter systemet og oppdater systemet med kommandoene nedenfor.

$ sudo apt oppdatering $ sudo apt oppgradering

Metode 2. Bruk ferdiglagde Kali Linux VirtualBox-bilder

Hvis du ikke vil bruke Kali Linux Bare Metal ISO, kan du velge de ferdiglagde Kali Linux VirtualBox-bilder.Disse bildene er tilpasset for å kjøre på virtualiseringsprogramvaren din, og de er tilgjengelige gratis påOffisiell Kali Linux nettsted.Denne metoden er mye raskere ettersom all konfigurasjon og installasjon allerede er gjort for deg.Tenk på det som enPlug ‘n’ spillscenario.

Etter å ha lastet ned Kali Linux VirtualBox -bildet,Start VirtualBox, Klikk påFilmeny og velgImportapparatknapp.

LES OGSÅ: Installer Rocky Linux 8 [Trinn for trinn med skjermbilder]

Et vindu åpnes, og det vil duGi filstiender du har Kali Linux VBox -filen.Den kommer med en OVA -forlengelse.Når du er ferdig, klikker duNESTEFor å importere apparatet.Du vil se et vindu som viser alleforhåndskonfigurerte innstillinger.Du kan bestemme deg for å endre dette avhengig av systemressursene dine.

Når du er ferdig, er det bare å slåStart, og den virtuelle maskinen vil starte opp Kali Linux OS.Tidligere versjoner av Kali bruker standard brukernavn som rot og passord som toor.Siden januar 2020, imidlertidStandard brukernavn og passord er Kali.Etter å ha logget deg inn i systemet, vil du bli møtt av det vakre Kali XFCE -skrivebordsmiljøet.

Det er alt!Du har nå en fungerende Kali Linux virtuell maskin på virtuell boks, og du kan fortsette å utføre dine penetrasjonstestoppgaver.Denne metoden er langt raskere sammenlignet med bare metallinstallasjonen.

Konklusjon

Jeg tror dette innlegget har gitt deg en klar guide om installasjon av Kali Linux som en virtuell maskin.Hvis du møter problemer under installasjonen, kan du legge igjen en kommentar nedenfor, så kommer vi i kontakt så snart vi kan.

Installer Kali Linux på VirtualBox [trinn-for-trinns skjermbilder] |Golinuxcloud (2024)

FAQs

How to install Kali Linux installer in VirtualBox? ›

How to Install Kali Linux on VirtualBox
  1. Select the Graphical install option.
  2. Choose the system's default language, which will also be used during installation.
  3. Find and select your country from the list, or choose other.
  4. Decide which keyboard mapping to use.
Mar 28, 2024

What is the password for Kali Linux VirtualBox? ›

During the installation of amd64 and i386 images, it will prompt you for a standard user account to be created. Any default operating system credentials used during Live Boot, or pre-created image (like Virtual Machines & ARM) will be: User: kali. Password: kali.

Which VirtualBox is best for Kali Linux? ›

1. VirtualBox. Oracle owns Virtual Box which is one of the best and open source virtualization tools which is very flexible with a simple interface. It enables multiple guest operating systems, one of which is Kali Linux.

How to install VirtualBox extension pack in Kali Linux? ›

Install VirtualBox Extension Pack via the GUI

The download link is the “All supported platforms” link in the VirtualBox extension Pack section. Now, we select the VirtualBox extension we want to install and click “install”. However, VirtualBox will show the VirtualBox license.

How to install Kali Linux using installer? ›

How to Install Kali Linux on Your Computer – Step by Step
  1. Step 1: Download the iso file. ...
  2. Step 2: Create a bootable drive. ...
  3. Step 3: Access the Kali Installer Menu. ...
  4. Step 4: Begin the installation. ...
  5. Step 5: Set up the storage. ...
  6. Step 5: Chose software and a desktop look. ...
  7. Step 6: Install the GRUB bootloader.
Sep 15, 2022

How do I get Kali Linux to work on VirtualBox? ›

Open VirtualBox, go to "File" and select "New". Give your virtual machine a name, like "Kali Linux", and select "Linux" as the type. Choose the version of Linux that matches the Kali Linux ISO you downloaded. Next, allocate at least 2GB of RAM to Kali Linux - it needs that much to run all its tools and apps.

What if I forgot my Kali Linux password in virtualbox? ›

The Step-By-Step Password Reset Process

Start the Kali Linux virtual machine. At the login screen, click on the “forgot password” link. Enter the new password for the “root” user in the given field. Type in the temporary password twice to confirm.

What if you forget your Kali Linux password? ›

In conclusion, resetting a forgotten password on Kali Linux involves accessing the GRUB menu during boot, entering the GRUB editor, modifying the kernel command line to initiate a root shell, and finally changing the password using the 'passwd' command.

What is my beef username and password? ›

The default username and password for the BeEF framework is 'beef/beef.

Is it safe to use Kali Linux on VirtualBox? ›

This guide is about virtualizing Kali Linux inside of VirtualBox, allowing you to have a Kali VM. This is a great way to use Kali, as it is completely separate from the host, allows you to interact with other VMs (as well as the host machine and other machines on the network), and allows you to revert to snapshots.

Should I install Kali Linux or use a virtual machine? ›

If you are installing Kali Linux for the first time, it is recommended to install first in Virtual Machine then, after getting familiar with it, you can install it in your own hardware.

Is Kali Linux VirtualBox safe? ›

Kali Linux on VirtualBox Advantages

By running multiple operating systems simultaneously (a host OS and a guest OS or multiple guests), you don't need to reboot a computer as when using dual boot. A VM running Kali Linux is isolated from your host OS – running Kali on a VM in an isolated environment is secure.

Is VirtualBox completely free? ›

While VirtualBox itself is free to use and is distributed under an open source license the VirtualBox Extension Pack is licensed under the VirtualBox Personal Use and Evaluation License (PUEL).

What is Kali Purple used for? ›

Kali Purple offers TheHive, an incident response and forensic tool, to aid security teams in managing and coordinating their response efforts.

What is the difference between VMware and VirtualBox? ›

VirtualBox provides an easy user interface, while VMware's user interface is quite complicated. Hypervisor. VirtualBox is a type 2 hypervisor, while VMware has both type 1 and 2 hypervisors. Type 1 is VMware ESXi, while type 2 includes VMware Player, VMware Workstation, and VMware Fusion.

How to install Linux on VirtualBox? ›

  1. Step 1: Choose System Type. - After install VirtualBox, click New. ...
  2. Step 2: Select the Amount of RAM. - Here select the amount of RAM. ...
  3. Step 3: Hard Disk Setting. ...
  4. Step 4: Choose Liunx ISO File. ...
  5. Step 5: Install Linux and Make Account. ...
  6. Step 6: Congratulations. ...
  7. 7 People Made This Project! ...
  8. 25 Comments.

How to install Kali on VirtualBox 2024? ›

In this guide, we will walk you through the process of installing Kali Linux on VirtualBox.
  1. Step 1: Download VirtualBox. ...
  2. Step 2: Download Kali Linux ISO. ...
  3. Step 3: Create a New Virtual Machine. ...
  4. Step 4: Configure Memory and Storage. ...
  5. Step 5: Configure Kali Linux ISO. ...
  6. Step 6: Install Kali Linux.
Feb 5, 2024

How to install Kali Linux OVA file on VirtualBox? ›

This is a guide on how to import an ova file into virtualbox with screenshots. In Oracle virtualbox, click on "File" and then click on "Import Appliance". Then click on the "folder" icon as shown below: Select the . ova file you need to import and then click on "Open".

How to install Kali Linux on VMware? ›

The installation process is identical for both the Player and Pro version.
  1. Download the installer, and when completed, double-click on the VMware installer file from the folder you saved it to and start the installation process. ...
  2. Accept the license agreement and click Next. ...
  3. Downloading Kali.
Jan 24, 2024

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 6254

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.