Mistet Android-passordet ditt? Slik låser du opp den (2024)

Å miste tilgangen til telefonen din på grunn av et glemt opplåsingsmønster, passord eller PIN-kode kan være en irriterende prøvelse. Det rangerer blant de mest frustrerende opplevelsene man kan møte, spesielt med tanke på mengden av personlige data som er lagret på våre mobile enheter. Men akkurat som med de fleste utfordringer i livet, finnes det løsninger på dette irriterende problemet. I denne artikkelen vil vi fordype oss i en rekke metoder for å få tilbake tilgang til Android-enheten din når du blir låst ute.

Før vi dykker inn i teknikkene for å låse opp Android-enheten din, er det viktig å erkjenne at det ikke finnes noen idiotsikker metode for enhver situasjon. Den intrikate naturen til enhetssikkerhet betyr at det ikke finnes noen universell løsning. Tross alt, hvis det var enkelt å låse opp en telefon, ville tyvene ha en feltdag med å bryte seg inn i enheter. Med dette i bakhodet, la oss utforske en rekke strategier som kan hjelpe deg med å få tilbake tilgang til dinAndroidenheten når du er utestengt.

Gjenopprette tilgang til en låst Android-enhet: En veiledning for å låse opp Android-telefonen din

Lost Your Android Password? Here's How to Unlock It (1)

Finn enheten min

Hvis du har forsøkt opplåsingsmønsteret flere ganger uten å huske den mest effektive metoden, kan du bruke "Finn enheten min", tidligere kjent som Android Device Manager, levert av Google. Dette verktøyet gjelder for alle offisielle Android-telefoner knyttet til enGoogle-konto. Gjennom dette offisielle verktøyet kan du lokalisere, låse eller slette enheten din eksternt ved hjelp av en datamaskin. Videre kan du generere et nytt passord for å få tilgang igjen.

For å oppnå dette, følg disse trinnene:

  1. Naviger til myaccount.google.com/find-your-phone.
  2. Skriv inn Google-legitimasjonen din.
  3. Velg den låste enheten.
  4. Klikk på Lås-alternativet.
  5. Etabler et nytt passord.

Etter å ha fullført disse trinnene, kan du bruke det nyinnstilte passordet for å låse opp Android-enheten fra den låste skjermen. Fortsett deretter til Innstillinger for å rekonfigurere ditt foretrukne låsesystem.

Finne Samsung-enheten og andre verktøy

Bortsett fra de generelle metodene, er det spesifikke løsninger tilgjengelig basert på typen mobilenhet vi har, levert av hver produsent.

Et bemerkelsesverdig eksempel erSamsungs "Finn min mobil"-tjeneste. Denne omfattende suiten gir brukere mulighet til å fjernadministrere Samsung-enhetene sine og tilbyr en rekke funksjoner, inkludert opplåsing av enheten, forutsatt at den offisielle Samsung-kontoen er konfigurert. Det er tilrådelig at når vi eier en enhet fra et bestemt merke, vurderer vi å registrere oss for deres tjenester. Dette proaktive trinnet sikrer tilgjengeligheten av nyttige verktøy når behovet oppstår.

En annen produsent som tilbyr et lignende verktøy er Sony, nå kjent som MyXperia etter rebranding fra PCCompanion. Denne applikasjonen kan installeres på både Windows- og Mac-datamaskiner, slik at brukere kan låse opp enheter som tidligere er registrert hos merket.

Faktisk tilbyr de fleste mobilprodusenter et offisielt støttenettsted, som tilbyr muligheten til å be om hjelp til å låse opp enheten. I slike tilfeller kan imidlertid merkevaren be om spesifikk informasjon eller til og med kjøpsfakturaen som en del av bekreftelsesprosessen.

Få tilbake tilgang til passordet ditt ved å bruke Gmail

Den primære tilnærmingen for eldre Android-telefoner er passordgjenoppretting via Gmail. Når vi legger inn et feil mønster fem ganger, blir "Glemt passord"-alternativet synlig. Hvis vi har aktivert WiFi eller datatilkobling, kan vi bruke dette alternativet til å legge inn e-post og passord, og deretter låse opp enheten.

I tilfeller der vi også har glemt den tilknyttede Gmail-kontoen, oppstår et annet problem. Likevel er det tilfeller der vi kan gjenopprette det via en datamaskin. Hvis hindringen stammer fra mangelen på aktivert WiFi, har vi alternative alternativer. En rute involverer ADB-metoden, som vil bli skissert nedenfor. Alternativt kan vi prøve å få tilgang til en applikasjon knyttet til låseskjermen som utløser automatisk WiFi-aktivering, for eksempel LG SmartShare.

Lost Your Android Password? Here's How to Unlock It (2)

SmartLock og Googles løsninger

Utvalget av Androids låsemekanismer har utvidet seg betydelig, og det er viktig å merke seg at én enkelt metode kan gi tilgang til mobilenheten din. I tilfeller der PIN-koden unngår minne, kan alternativer som fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning ha blitt konfigurert. Hvis mønsteret har forsvunnet fra minnet, kan alternativer som ansiktslås eller nærhetslås være i bruk. Et annet scenario innebærer bruk av et Bluetooth-armbånd som hjelper til med å låse opp. Selv om dette kanskje ikke er det nåværende scenariet, er det alltid klokt å undersøke. Pass spesielt på at Androids Smart Lock er konfigurert på forhånd for å løse slike problemer.

Gizchina Ukens nyheter

Androids Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås-menyen tilbyr en rekke opplåsingsmetoder: Sveip, mønster, PIN-kode, passord, pålitelige agenter som NFC og Bluetooth, pålitelige nettsteder, ansikt eller stemme.

Les også: Vivo Pad Air er offisiell med Snapdragon 870 og 2,8K-skjerm

Fra og med Play Services 7.5 er alternativet Smart Lock-passord tilgjengelig. Denne Google-administrerte funksjonen lagrer sikkert autentiseringsinformasjon for spesifikke applikasjoner, og gir potensielt en løsning blant lagrede passord. En annen bemerkelsesverdig utvikling introduseres med Android 8.0 Oreo, som effektiviserer prosessen med å automatisere visse applikasjoner for å omgå låseskjermen under spesifikke forhold.

Bruke sikkermodus for å deaktivere tredjepartslåser

Det finnes en relativt enkel løsning, selv om effektiviteten avhenger av typen lås som er implementert – om den kommer fra tredjeparts låseapplikasjoner i stedet for selve systemet. Denne løsningen sentrerer rundt "sikker modus", en mekanisme som starter mobilenheten med nedlastede apper deaktivert.

Å få tilgang til denne sikre modusen innebærer små variasjoner basert på den spesifikke mobilenheten. Vanligvis innebærer det å holde nede strømknappen, noe som resulterer i at det vises et vindu med alternativer som "Slå av." Fortsetter du å opprettholde knappetrykket fører det til visning av en advarsel, hvorpå knappen holdes nede til alternativet for å starte på nytt i sikker modus overflater.

Når du først er i denne modusen, innebærer de neste trinnene enten å tilbakestille mobilenheten eller direkte avinstallere den obstruktive applikasjonen som er ansvarlig for å hindre tilgang til enheten.

Omgå låsesystemet ved hjelp av ADB

Denne metoden står absolutt som den mest intrikate og er best egnet for brukere som er flinke til å manøvrere ADB-kommandoer. Bestemmelsen for utførelse er aktivering av USB-feilsøking; uten denne forutsetningen er progresjon umulig. Kompatibiliteten med Android 8.0 eller nyere forblir imidlertid ubekreftet.

Hvis du oppfyller kriteriene, kobler du mobilenheten til datamaskinen via USB-kabel. Få tilgang til ADB-katalogen og skriv inn følgende kommando gjennom terminalen:

adb skallrm/data/system/gesture.key

Legg ut denne handlingen, start enheten på nytt, og låsesystemet skal bli ugyldig. Et analogt alternativ kan utføres gjennom disse trinnene:

adb skall
cd/data/data/com.android.providers.settings/databases
sqlite3 innstillinger.db
oppdatere systemetsettverdi=0hvornavn='lock_pattern_autolock';
oppdatere systemetsettverdi=0hvornavn='lockscreen.lockedoutpermanently';
.slu*tte

Alternativt kan prosessen omfatte:

adb-enheter
adb skall
cd/data/system
er
rm*.nøkkel
rm*.nøkkel
adb omstart

Det er viktig å understreke at disse ADB-kommandoene er operative under forutsetningen om aktiv feilsøking og autorisert datamaskin-enhet-interaksjon. Hvis ikke, vil ADB-forbindelsen bli hindret på grunn av tillatelsesbegrensninger.

En lignende tilnærming innebærer å bygge inn en Pattern Password Disable-fil i enhetens SD-minne. Denne filen, i likhet med den som er utviklet av XDA, er et ZIP-format som krever flashing på den blokkerte mobilen. Denne handlingen opprettholder effektiviteten til mønsteret, og gjør enhver kombinasjon brukbar. Resultatene kan imidlertid variere mellom individuelle smarttelefoner, og vi kan ikke garantere universell effekt. For enheter utstyrt med eldre MediaTek-brikker, gir vi en lenke til den tilsvarende filen.

Lost Your Android Password? Here's How to Unlock It (3)

Fabrikktilbakestilling av telefonen

Hvis det finnes en utvetydig effektiv tilnærming, er det å starte en hard tilbakestilling av Android-enheten din, og tilbakestille den til de opprinnelige fabrikkinnstillingene. Ikke desto mindre har det en betydelig ulempe: å bruke denne metoden innebærer sletting av alle data på enheten, bortsett fra innhold som er lagret på microSD-kortet.

Dette understreker hvor viktig det er å lage sikkerhetskopier eller ha informasjonen sømløst integrert i skytjenester. Selv når du konfronteres med nødvendigheten av å tilbakestille mobilenheten din, forblir viktige data ivaretatt.

Prosedyren innebærer vanligvis å trykke og holde inne volum opp-knappen sammen med strøm/av-knappen. Denne handlingen leder deg til enhetens gjenopprettingsmodus, der alternativer for å slette data og format blir tilgjengelige.

Naviger til alternativet "tørk data / tilbakestilling til fabrikk."

Unngå såkalte mirakuløse løsninger for å låse opp Android-smarttelefoner

Vi stoler på at løsningene ovenfor vil hjelpe deg med å gjenopprette et tapt eller glemt opplåsingsmønster eller PIN-kode for mobilenheten din. Nok en gang understreker vi betydningen av å lage sikkerhetskopier, gjøre deg kjent med ulike låsemetoder og aktivere sikkerhetsalternativene som tilbys av Google eller mobilprodusenten din.

Vær imidlertid forsiktig, siden det nåværende landskapet er full av tvilsomme metoder som potensielt kan føre til funksjonsfeil. Visse mirakelkurer, som å starte en samtale og raskt avslu*tte den for å omgå låsen, har for lenge siden slu*ttet å være effektive på grunn av Androids økte sikkerhetstiltak. Selv om slike taktikker kan fungere på eldre enheter, har Androids sikkerhetsfremskritt gjort disse enkle metodene foreldet.

Videre er det viktig å være klar over betalingsbaserte løsninger som hevder å gjenopprette tilgangen til enheten din. Deres pålitelighet er fortsatt tvilsom, og ingen enkelt løsning kan universelt løse alle problemer som oppstår. I alle andre scenarier er en betydelig mengde tålmodighet uunnværlig når du prøver å gjenvinne tilgang til Android-enheten din.

Kilde/VIA:

Mistet Android-passordet ditt? Slik låser du opp den (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6253

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.